Obavijesti

Sport

Komentari 18

Stižu u Rijeku: Ernesto Hoost i Cro Cop opet zajedno u ringu!

Stižu u Rijeku: Ernesto Hoost i Cro Cop opet zajedno u ringu!
5

Ernesto Hoost u riječkom borilačkom klubu Dynamite održat će seminar, a stiže i njegov rival iz K-1 dana Mirko Filipović. Kad su se borili 1999. godine, Hoost je vrhunski nasamario našeg borca...

VIDEO

Gospodin Savršeni, tako su zvali Ernesta Hoosta (53) koji je obilježio K-1 eru i četiri puta osvojio čuveni Grand Prix. Legendarni Nizozemac 17. veljače stiže u Rijeku gdje će u Fight Clubu Dynamite održati dva dvosatna seminara.

- U dvoranu može stotinjak ljudi, a zovu me čak i neki iz Crne Gore. Žao mi je što neće biti mjesta za sve - rekao je vlasnik kluba i poznati riječki borac Mladen Kujundžić za Novi list te dodao kako vjerojatno stiže i Mirko Filipović.

- Mirko je prije dvije godine održao seminar kod nas i to isključivo jer smo dobri prijatelji. Pozvao sam ga i sada i nadam se da će doći. Velika je stvar kad ti u klub dođu ovakva dva borca. S Mirkom sam prijatelj od dana kad smo sparirali uoči njegove borbe protiv Gonzage - dodao je Kujundžić.

Cro Cop: Kako me Hoost nasamario...

Hoost je izgubio K-1 finale od Branka Cikatića, ali Mirka je dobio sva tri puta.

Posebno se pamti njihova borba u K-1 finalu 1999. godine u kojem su obojica bili ozlijeđeni i u kojem je Hoost vrhunski nasamario Cro Copa.

- U borbi prije toga zaradio sam dva slomljena rebra, ali i Hoost je bio oštećen. Vidio sam da mu je lijeva noga zamotana, udaram ja po njoj, a njemu ništa. Kaže on meni nakon borbe: ‘Znaš što? Zamotali smo lijevu, a ne potrganu desnu nogu - nasmijao se Cro Cop jednom prilikom kad je pričao o tom meču.

POGLEDAJTE BORBU IZ 1999.

 

Prva njihova borba bila je 1996. godine, Mirko je bio na početku karijere.

- Ma i tada mu je lijevi high kick bio opasan. U tom finalu 1999. uspio sam ga zaustaviti low kickovima, a znao sam da je imao problema s rebrima. To je bio moj adut. Borbe protiv Mirka uvijek su bile kao šah, on je pobjeđivao mnoge borce, ali u našoj igri sam pobijedio ja - rekao je Hoost.

 

 

Mnogi K-1 borci prešli su u slobodnu borbu, ne i Hoost.

- Ma kakvi... To je počelo u isto vrijeme kad i K-1 finale 1999. godine, pitali su me želim li se boriti, ali nije me privlačila borba na tlu, gotovo golim šakama. Morao bih i naučiti hrvati, a s 28 ili 29 godina to mi i nije bila opcija - rekao je Ernesto Hoost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao