Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stjepan Božić morao sinu Dominiku lagati da je pao

None Foto: PIXSELL 6

S potpuno zatvorenim lijevim okom, na kojem je u spomen na borbu za naslov svjetskog prvaka bila velika masnica, Božić je došao pred svoga sina...

Što ti je to na oku tata?, dočekao je sa spremnim pitanjem trogodišnji Dominik u zagrebačkoj zračnoj luci dobro 'zamaskiranog' tatu Stjepana Božića. Hrvatski boksač vratio se iz Kiela gdje je izgubio tehničkim nokautom borbu za naslov svjetskog prvaka po WBA verziji od Dimitrija Sartisona. Stjepan se samo pogledao sa suprugom i znatiželjnom sinu objasnio da je pao. No grozna oteklina na lijevom oku oštroumnom Dominiku izgledala je presumnjivo da bi samo tako 'progutao' priču o padu.
- Pa zar si pao na oko? - nije se dao mališan. Ipak, tata je već iskusan u takvim stvarima i malenom je još jedanput objasnio da se radi o padu. Naravno, oko je izgledalo prilično loše i ostalima na Plesu. No Stjepanu se nije činilo tako u ringu.
- U prvi trenutak sam bio ljutit što je sudac prekinuo meč. Dobro sam vidio i nije mi se suzilo vidno polje. I ja i moj brat u kutu bili smo sigurni da mogu nastaviti i burno smo reagirali kad je sudac u petoj rundi odlučio prekinuti meč - rekao je Božić za Radio 101. No obojica su već u svlačionici shvatili da je sudac u ringu u dogovoru s liječnikom dobro odlučio prekinuvši meč.
- Ma, čim sam se vidio u ogledalu prije doping kontrole, shvatio sam da je odlično odlučio te mi možda spasio i zdravlje. Tko zna što bi bilo da sam dobio još koji udarac - priča 35-godišnji Stjepan. Za borbu je saznao prilično kasno, samo mjesec dana prije zakazanog meča. Ponudu je dobio tijekom posjeta prijatelju u SAD-u. Iako nije bio u punom treningu i samim time prijetila mu je opasnost da se osramoti u ringu protiv svjetskog prvaka, Stjepan je znao da mora prihvatiti borbu. Takva prilika ne pruža se često.
- Bilo bi to puno bolje da sam imao vremena za pripremu. Fizički nisam bio ništa lošije pripremljen od njega, no nedostaje mi borbi i jakih sparinga. Nisam nezadovoljan. Vidio sam da se mogu boriti s tako kvalitetnim boksačem - zaključio je raspoloženi Božić.

Komentari (8)
  • željko mavrović je jedini pravi boksač s ovim prostora u zadnjih 20 godina

    23. 11. 2009,   10:32
  • Ja nisam iskusan nesto, ali kaj nije ta oteklina na lijevom oku?Ma kaj dijete zna kaj je lijevo, kaj desno...

    23. 11. 2009,   10:35
  • mali nagledat ces se jos puno \"tatinih padova\"

    23. 11. 2009,   10:24