Obavijesti

Sport

Komentari 27

Što će biti s Kovom? Chelsea se žalio na zabranu transfera...

Što će biti s Kovom? Chelsea se žalio na zabranu transfera...
1

Plavci su zabranom kupovanja igrača do kraja zimskog prijelaznog roka 2020. godine kažnjeni zbog ilegalne registracije igrača mlađih od 18 godina. Jednom su se već žalili, ali ih je Fifa odbila

VIDEO

Chelsea se žalio na Arbitražnom sudu za sportu zbog kazne o zabrani kupovanja igrača . Fifa je pobjednike Europske lige kaznila zabranom dovođenja novih igrača do kraja siječnja 2020. godine. Plavci su se već žalili Krovnoj nogometnoj kući, a kad su ih oni odbili, odlučili su se obratiti Sudu.

Londonski se klub našao u problemima zbog ilegalne registracije igrača mlađih od 18 godina. Naime, Fifa tvrdi da je Chelsea posljednjih godina kršio i zaobilazio pravila o kupovini maloljetnih igrača, a uz zabranu kupovanja, moraju platiti i kaznu od 600 tisuća švicarskih franaka. Kažnjen je i Engleski nogometni savez koji je registrirao igrače s 510 tisuća funti.

Među igračima koji su dovedeni na taj način je i mladi hrvatski golman Karlo Žiger, tvrdi Der Spiegel. Žiger je iz Zagreba otišao u Chelsea kad je imao samo 12 godina, a klub je navodno platio njegovoj obitelji 808.000 funti, iako je Fifa strogo zabranila kupovinu i prodaju maloljetnih igrača.

Što će biti s Kovačićem?

Pitanje je kako će se čitava situacija odraziti na Matea Kovačića kojemu je na kraju sezone istekao ugovor o posudbi u Chelseaju. Pravila se u njegovom slučaju mogu zaobići, jer ako Mateo bude dio dogovora oko Edena Hazarda, onda bi odmah ostao u Chelseaju, ne bi se ni vraćao u Real. Posudba bi mu se samo produžila, a službeno bi transfer bio 'proknjižen' u ljeto 2020. godine po isteku zabrane.

- Zadovoljan sam u Chelseaju - rekao je Kovačić prije nekoliko dana po dolasku na okupljanje reprezentacije, ali ništa više o svojoj budućnosti nije htio govoriti. Mateo je odlaskom u Englesku napokon dobio kontinuitet igre nakon godina provedenih na klupi Reala. Ove je sezone odigrao 51 utakmicu, a pred kraj sezone je uhvatio najbolju formu. Definitivno najbolju partiju je pružio u finalu Europske lige u kojemu je Chelsea srušio Arsenal.

Nije poznato koliko će dugo trebati CAS-u da donese odluku o Chelseajevoj žalbi, ali prijelazni rok u Engleskoj završava 8. kolovoza, pa se plavci nadaju konačnoj presudi prije tog datuma. Dobra stvar za klub je ta što ima mnogo igrača na posudbama pa će njih moći povući natrag na Stamford Bridge ako im odbiju žalbu. Najkorisniji bi im svakako bili Tammy Abraham (Aston Villa), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Victor Moses (Fenerbahče), Kenedy (Newcastle), Tiemoue Bakayoko (Milan) i Kurt Zouma (Everton), ali i naš Mario Pašalić koji je vodio Atalantu do Lige prvaka.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome