Obavijesti

Sport

Komentari 115

Hajduk ostao bez predsjednika! Huljaj je iznenadio sve i otišao

Hajduk ostao bez predsjednika! Huljaj je iznenadio sve i otišao
5

Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija dijelom je doprinijela toj odluci. Vraćam se u farmaceutsku industriju, rekao je Jasmin Huljaj

VIDEO

Jasmin Huljaj nakon samo šest mjeseci otišao je s mjesta predsjednika Hajduka! U dogovoru s Nazdornim odborom, Huljaj će ostati u klubu do kraja ožujka, bit će na raspolaganju novom čovjeku kojeg će Nadzorni odbor izabrati preko natječaja.

Vijest o odlasku predsjednika Huljaja odjeknula je u Dalmaciji. Nitko nije ni slutio da se nešto takvo sprema, pa čak ni nakon što je iz Poljuda stigla obavijest o izvanrednoj konferenciji za novinare, 45 minuta prije njezinog početka, bez naznake o temi i o tome tko će biti na presici. No već nakon druge rečenice predsjednika Nadzornog odbora Benjamina Perasovića, sve je bilo jasno.

- Ovo nije jednostavno, ali je došlo u trenutku za koji smo se mi nadali da će biti baš ovakav. Na prvoj sjednici Nadzornog odbora 5. siječnja predsjednik Jasmin Huljaj rekao nam je da postoji velika šansa da ode i da se ne vidi u Hajduku i nogometu iz razloga koji su prvenstveno osobne prirode - počeo je izvanrednu presicu u Hajduku prvi čovjek Nadzornog odbora Benjamin Perasović.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

29:31

'Pjevali smo skupa u autu'

Huljaj će u klubu biti do kraja ožujka, a natječaj za izbor novog predsjednika bit će objavljen već sutra (utorak) i trajat će osam dana.

- Nikakvih problema u nekakvom ljudskom, profesionalnom ili navijačkom smislu nema između nas. Upoznali smo se i sprijatelji. Pjevali smo skupa u autu prema Osijeku i još više na povratku iz Osijeka. Stvorili smo prijateljski i suradnički odnos i zato je ovaj trenutak objave smjene predsjednika drukčiji od prethodna dva. Dogovorili smo se s predsjednikom da odradimo prijelazni rok na najbolji mogući način. Htjeli smo pričekati prva tri kola i onda objaviti ovu vijest. Raspisat ćemo javni natječaj, iako to po Zakonu o trgovačkim društvima ne moramo, ali mi ne vidimo svoju funkciju na taj način. Napravit ćemo tranziciju u što je moguće kraćem roku. Jasmin Huljaj je tu s nama i ostat će koliko će biti potrebno s novim čovjekom da napravi kvalitetnu primopredaju i to je to - dodao je Benjamin Perasović.

Pokretanje videa...

29:31

Huljaj: Ponosan sam

Odluku o odlasku potom je obrazložio Jasmin Huljaj.

- Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija dijelom je doprinijela toj odluci. Nakon što sam popričao s Nadzornim odborom, odlučio sam otići i sad zajedno radimo na dobroj tranziciji. Odradili smo dobar prijelazni rok, posložili smo financije i kad pogledam unazad šest mjeseci, stvarno smo puno toga napravili i ponosan sam na to. 

- Dat ću sve od sebe da se ova pozitiva nastavi. A ja ću podržavati klub kao veliki navijač i lobirat ću za njega. Odlučio sam se vratiti u farmaceutsku industriju, približiti se obitelji koja je u Rijeci. Hajduk ću maksimalno podržavati, novom predsjedniku bit ću na raspolaganju koliko god će biti potrebno - rekao je Jasmin Huljaj.

Tri odlike koje mora imati novi predsjednik

Benjamin Perasović najavio je da će ubrzati natječaj za izbor novog predsjednika.

- Za novog predsjednika bit će nam bitne tri stvari: Prvo - da navija i diše za Hajduk. Možda to nije političko-profesionalno korektno, da tako kažem, ali mi to tako u Nadzornom odboru osjećamo. Drugo - bitno nam je da bude stručan i treće - da drži kontinuitet. Da shvati kako Hajduk nije klub koji će mijenjati trenera svakih par mjeseci - rekao je Benjamin Perasović i dodao:

- Skratit ćemo postupak izbora za novog predsjednika. Natječaj otvaramo sutra (utorak), traje osam dana i nakon toga pričamo s kandidatima. Predsjednik će biti s nama cijelo to vrijeme. Napravit ćemo to na drukčiji način. Neće klub biti dva mjeseca bez predsjednika. Tako smo dogovorili i sve što je Jasmin Huljaj radio bilo je u interesu da ne bude potresa u klubu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani