Obavijesti

Sport

Komentari 23

Što se to događa?! CAS drugi put odgodio odluku o Ademiju

Što se to događa?! CAS drugi put odgodio odluku o Ademiju
6

Nešto se događa iza zatvorenih vrata i moguće je kako nas čeka veliki preokret u Ademijevom slučaju. Sportski arbitražni sud opet je odgodio odluku i novi rok je 17. ožujak 2017. godine

VIDEO

Arijan Ademi čeka najvažniju odluku u životu, odluku koja će odlučiti je li njegova karijera profesionalnog nogometaša završena ili će nastaviti igrati. I dok Ademi čeka, Arbitražni sud u Lausanni drugi put u mjesec dana odgađa odluku.

Dinamo je na službenoj stranici objavio kako ih je Međunarodni sportski sud (CAS) obavijestio da je produžen rok za odluku u Ademijevom slučaju te da je novi rok 17. ožujka 2017. godine. Razlog je izostanak vodećeg člana komisije.

DOPIS IZ ŠVICARSKE:

Nešto se kuha, Ademija će osloboditi?!

No nešto se definitivno kuha.

CAS je trebao odlučiti o Ademiju početkom veljače, ali je prolongirao odluku na 15. veljače. I kad je došao dan odluke, Dinamo je objavio da je rok - produljen.

Dosta neobično jer CAS obično ne odgađa svoje odluke.

To je za Ademija i Dinamo zapravo odlična stvar. Nešto se događa iza zatvorenih vrata i moguće je kako nas čeka veliki preokret. 

Uefa je suspendirala Ademija na četiri godine zbog pozitivnog nalaza nakon utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka. Dinamo se žalio na tu odluku, a 'modri' pravnici nadaju se kako će uspjeti okrenuti Uefinu kaznu ili je barem smanjiti.

U slučaju da Ademi bude potpuno oslobođen, Dinamo bi mogao tužiti Uefu i tražiti naknadu jer je cijelo vrijeme plaćao igrača koji nije mogao igrati. Uefa kod kazne nije htjela uzeti u obzir nikakav nalaz uzorka, a sad bi taj nalaz u kojem je dopušten lijek koji je uzeo Ademi zagađen onim nedopuštenim, mogao biti ključan.

Teško da će CAS, koji preko 90 posto Uefinih i Fifinih odluka samo potvrdi, ukinuti kaznu bivšem Dinamovom kapetanu, ali mogao bi odlučiti da je ovih gotovo godinu i pol dovoljno te vratiti Arijana na teren. U tom slučaju Ademi bi uskočio u toliko problematično Dinamovo mjesto zadnjeg veznog i praktički se stavio 'modrima' na raspolaganje u borbi za naslov. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu