Obavijesti

Sport

Komentari 17

Što se to događa s Đokovićem? 'Kao da sam tek počeo igrati...'

Što se to događa s Đokovićem? 'Kao da sam tek počeo igrati...'
1

Nekada prvi tenisač svijeta još uvijek nije spreman za izvedbe na najvišoj razini. Iako je nedavno operirao lakat, Đoković se želio što prije vratiti na teren, no poraz u prvom kolu sigurno nije očekivao.

VIDEO

U nedjelju je u Indian Wellsu svoj prvi meč, nakon operacije lakta krajem siječnja, odigrao Novak Đoković i izgubio od 109. tenisača svijeta, Japanca Tara Daniela.

Bolni lakat srpsku legendu muči već dvije godine, a sve je eskaliralo u Wimbledonu prošle sezone, kada je predao četvrtfinalni meč Tomašu Berdychu

Tada se odlučio na drastičan korak - kao i Federer godinu dana ranije, Novak je uzeo šestomjesečnu pauzu da zaliječi probleme i spreman dočeka novu sezonu. U tom periodu, nakon rehabilitacije, Đoković promijenio način izvođenja "petlje" kod servisa, kako bi smanjio opterećenje i spriječio buduće komplikacije s laktom.

Povratak je trajao kratko. Početne runde Novak je odradio bez problema, no sve nesigurnosti izbile su na površinu u osmini finala protiv mladog tenisača u usponu, Hyeona Chunga. Korejac je u tom susretu izgledao upravo poput Đokovića iz (naj)boljih dana - odličnim defenzivnim kretanjem i raznovrsnim udarcima natjerao ga je na veliki broj pogrešaka i odveo u poraz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novak je, očito nespreman za najveće napore, odlučio da je rješenje njegovih problema - operacija. Već nakon nešto više od mjesec dana se vratio, a kako se trenutno čini, ponovno bezuspješno.

- Osjećao sam se kao da igram svoj prvi meč na touru. Jako čudno, u potpunosti sam izgubio ritam. Također, posljednjih nekoliko tjedana imao sam poteškoća za zdravljem - izjavio je Đoković nakon poraza.

Tako je i izgledalo. Sve je bilo dobro do 5-2 i set lopte, no onda je očiti nedostatak samopouzdanja zbog manjka mečeva u posljednje vrijeme odigrao svoju ulogu. Izgubio je tajming u udarcima, posebice svom backhandu, koji mu je često bio najveće oružje. 

Premda je dobio drugi set, novi raspad uslijedio je u odlučujućoj dionici, gdje je osvojio tek jedan gem.

- S tek nekoliko mečeva u zadnjih devet mjeseci, boriš se sam sa sobom i pitaš koliko si spreman. Ako to vučeš više od dvije godine, još uvijek razmišljaš o tome, iako nemaš bolove - osvrnuo se Novak na zbivanja na terenu.

Istaknuo je i da je zahvalan što se u tako kratkom roku vratio na terene, ali i zaključio da se nije dobro osjećao. 

Veći broj pogrešaka i nedostatak ritma nisu neuobičajeni za tenisače koji se vraćaju nakon duže pauze. Međutim, malo je čudno da igrač s takvim iskustvom na touru već drugi put požuri s povratkom na teren. Djelomično to objašnjava činjenica da su Đokovića u karijeri veće ozljede uglavnom zaobilazile pa je u tom smislu za njega ovo nepoznata situacija. Ipak, ovaj meč zasigurno predstavlja jedan korak unazad i srpski tenisač, umjesto fokusa na trening i mečeve, ponovno mora razbijati glavu što napraviti dalje.

Jedan loš susret nakon povratka ne može biti razlog za paniku, pogotovo ako više ne osjeća bolove. Međutim, da bi se vratio na pravi put, Đoković više ne smije brzati s donošenjem odluka. Kao čovjek koji je 223 tjedna proveo na broju jedan, teško je povjerovati da ganja ranking. Njegov cilj su titule, a da bi ponovo došao u poziciju za osvajanje istih, mora raditi ono što tako dobro ide Federeru - pametno birati nastupe i uzimati dovoljno vremena za oporavak jer vrijeme ne staje ni za koga pa ni za Đokovića, koji je prošle godine ugazio u tridesete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida