Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stojko: Aci skidam kapu, uzeo je momčad kad nitko nije htio

None Foto: Igor Soban/PIXSELL 6

Zvao sam Darija, no nije se javio. Poslao sam mu poruku i očekujem da će se javiti, rekao je Stojko Vranković na predstavljanju novog izbornika Ivice Skelina

Uzeli smo tri, četiri dana da se emocije malo slegnu i tek onda smo se našli s Acom. Razgiovor je isključivo vođen oko utakmice koju smo izgubili od Rusa, rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković na predstavljanju novog izbornika reprezentacije.

Umjesto Ace Petrovića na klupu reprezentacije sjeda Ivica Skelin.  

- Ja Aci skidam kapu jer uzeo je reprezentaciju kad to nitko nije želio. Napravio je odličan posao u Torinu, odličan rezultat u Riju. No dogodila se ta utakmica s Rusijom i morali smo reagirati - priča Stojko.

Pogledajte video

Puno se u posljednje vrijeme spominje i nezadovoljstvo Darija Šarića, no ponajbolji hrvatski košarkaš nikome se ne javlja, povukao se u samoću i ignorira pozive čak i od najuže obitelji. Ni predsjednik nije iznimka. 

- Zvao sam Darija, no nije se javio. Poslao sam mu poruku i očekujem da će se javiti.

Acin nasljednik bio mu je ujedno i prvi pomoćnik na Eurobasketu.

- Nije fer da pričam što nije bilo dobro jer sam bio prvi suradnik Aci. Skupa smo to prodiskutirali i pokušali napraviti najbolje. Nužna je jedna smjena generacija i jedna grupa igrača koja je manje igrala sad je na vratima reprezentacije - kaže Skelin.

Komentari (11)
  • Oko ustoličenja novog izbornika, odnosno njegova iskustva i stručnosti imam sličan osjećaj kao u vezi Čačića u nogometu ili Babića dok je bio na čelu rukometne selekcije. Ne znam, treba vidjeti kako će se stvari odvijati, ali nekako sam skeptičan.

    16. 9. 2017,   15:37
  • Upravo tako, a sada ga pljuju, i ne samo da je uzeo ekipu kada je nitko nije htio nego ju je i odveo na olimpijadu kada nitko to nije ocekivao. Ja sve vise mislim i da je stvar u tome, da jedinostavno najbolje igramo kada nitko ne ocekuje nista od ekipe.

    16. 9. 2017,   15:19
  • Hahahahhah evo koliko je covjek pametan.nitko nije htio???ili nije mogao kao ni sada,kod nas je sve isto nogomet,rukomet,kosarka sve mafia vlada!!

    16. 9. 2017,   15:25