Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stolari i bankari su ih obrukali! I, Mađari, treba li vam Futacs?

None Foto: Pixsell

Bila je to prva pobjeda Andore u oba kvalifikacijska ciklusa poslije dugih 13 godina. Jalova Mađarska nije mogla zabiti gol jednoj od najgorih ekipa Europe, a dok su se brukali, ponajbolji igrač im se vjerojatno izležavao...

Pisali smo već u ponedjeljak navečer o nelogičnosti Mađara. Imaju najboljeg strijelca HNL-a, Marka Futacsa, koji igra u briljantnoj formi i ne pozovu ga za prijateljsku utakmicu protiv Rusije i kvalifikacijsku protiv Andore.

Ispred Futacsa je napadač koji je u debiju zabio gol - Mađarskoj

Umjesto njega na popisu se nađe prvi topnik mađarske lige Marton Eppel koji na svom debiju protiv Rusa u porazu 3-0 zabije gol, ali sam sebi...

Onda u petak navečer otputuju u Andoru gdje profesionalne reprezentacije amaterskoj uglavnoj utrpaju između tri i sedam komada bez previše truda.

Andora pobijedila nakon 13 godina

I što se dogodi? Mađari izgube 1-0.  Ako su i imali minimalne šanse za plasman na SP 2018. prije ove utakmice, sada to ne mogu pomisliti niti u najluđim snovima.

Na nuli su ih zadržali amateri koji se uglavnom bave drugim poslovima. Ima tu pizza majstora, bankara, stolara, učitelja u školama... I oni su održali nogometnu lekciju našim susjedima.

VIDEO

Bila je to prva pobjeda Andore u oba kvalifikacijska ciklusa poslije dugih 13 godina. U kvalifikacijama za SP 2006. u Njemačkoj, Andora je dobila Makedoniju 1-0, a ovo im je čak četvrti bod u skupini.

Naime, izvukli su bod protiv Farskih otoka i na sve to vezali pobjedu protiv San Marina u prijateljskom utakmici 2-0. Dvije utakmice u godinu dana nikad nisu uspjeli pobijediti.

Luksuz koji si Mađarska ne može priuštiti

Eto, došla im je Mađarska bez Marka Futacsa, svog općenito ponajboljeg igrača po formi i učinku prošle sezone koji nije niti pozvan. Briljantni Mađar čudesnom je formom stigao do 18 golova u sezoni, a posebno je briljirao pred kraj sezone.

Utrpao je samo Interu četiri komada, bušio golmane na razne načine i dokazao pristojne nogometne kvalitete. 

Očito, nedovoljne da bi zaigrao protiv Andore i pomogao u spriječavanju ogromne bruke svoje reprezentacije. Barem po svojim odlukama tako razmišlja Nijemac Bernd Storck...

Njegovo nepozivanje je luksuz koji si ne možemo priuštiti, glas je mađarskih fanova.

Komentari (33)
  • Ovo je plaćen članak, od kad mi brinemo za Mađare i njene igrače?Nama bi sad trebalo biti krivo što Mađari nisu uzeli Hajdukovog igrača, šta mi imamo od tog, to su gluposti.

    10. 6. 2017,   08:02
  • Lovricu da je Pivaric hajdukovac ti bi i njega gurao u reprezentaciju, isto si radio i s pasalicem koji je trenutno ocajan htjeli to priznat ili ne

    10. 6. 2017,   10:01
  • J*** Vas on...sta mi imamo sa ovim madjarem...ajde oladite...boli me k*** za njega i madjarsku

    10. 6. 2017,   10:39