Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Borit ću se na najvećoj priredbi u povijesti, vrijednoj 100 mil. $

None Foto: PIXSELL 2

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović saznao je novog protivnika, a to će mu u 10. jubilarnom meču biti poznatii Eric Molina. Riječ je o boksaču svjetske klase koji se borio protiv Wildera i Joshue...

Službeno je potvrđeno: Filip Hrgović (27) borit će se 7. prosinca u Riyadhu kao predborba revanša između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza.

- U tu je priredbu uloženo 100 milijuna dolara i možda je najveća u povijesti! U takvom spektaklu želim pobijediti - rekao je Hrgović za RTL uoči odlaska u SAD na pripreme.

Suparnik bi mu trebao biti Eric Molina (37), Amerikanac s 27 pobjeda (19 nokautom) i pet poraza, od čega od Wildera i Joshue za svjetski pojas. Dakle, on je bio ondje gdje Hrgović želi doći: u priliku da postane svjetski prvak.

- Obavijestili su me o borcu s kojim bih trebao boksati, da se dvaput borio za svjetski naslov, pitali me želim li, odgovorio sam “Naravno!” Poslije takve pobjede bit ću među top deset teškaša po svim službenim i neslužbenim listama - dodao je Hrga.

Hrgoviću će ovo sigurno biti najteži zalogaj u profesionalnom boksu jer je riječ o renomiranom protivniku koji se borio protiv najjačih boraca na svijetu. Od Wildera je izgubio 2015. godine kada su se borili za IBF naslov, a Joshua je bio jači godinu kasnije u borbi za IBF titulu.

Boxing. Anthony Joshua defeats Eric Molina at the Manchester Arena. | Autor: Bradley Ormesher/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL Foto: Bradley Ormesher/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL

Hrga je zazivao i tražio najtežeg mogućeg borca, a to je sigurno i dobio u sjajnom Molini. Ova borba će mu biti veliki pokazatelj da vidi na kojem mu je nivou karijera i je li spreman boriti se protiv najjačih na svijetu. A Molina je to prije par godina i bio. 

Hrvatski boksač pobijedio je u svih devet borbi koje je imao do sada, a posljednju je odradio u Meksiku protiv Marija Heredije kojeg je sredio nokautom. Molina je s karijerom krenuo 2007. godine, a posljednju borbu imao je u veljači ove godine kada je nokautirao Nicka Guivasa. 

Anthony Joshua and Eric Molina Press Conference - Radisson Hotel | Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Hrgović se nalazi na 14. poziciji na svjetskoj boksačkoj ljestvici, dok je Molina na 35. mjestu. Ta ljestvica ne govori dovoljno o njegovoj kvaliteti jer nije imao baš puno borbi u posljednjih nekoliko godina, no to je borac koji može zapapriti baš svakome.
 

Komentari (70)
  • Je što je naš,ali nakon svih ovih dešavanja i sada druženja s Cro Copom a sve u cilju da se omalovažava Pijetraja,ne bi mi teško palo da izgubi :)

    12. 10. 2019,   20:10
  • Još jedan veteran a zalasku karijere.

    12. 10. 2019,   23:13
  • Odlican protivnik, i odlican posao hrgovicevih menadera.

    12. 10. 2019,   20:04