Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Strašne su, ne smijemo dati da nas Norveška ubije kontrama'

None Foto: AFP/PIXSELL

Znam da postoji veliki problem u glavama jer nikad nismo pobijedili Norvešku. Gubili smo po 15, 20 razlike, no nadam se da je to sada iza nas, kaže Vladimir Canjuga

U Sao Paulu se osjećamo sasvim drukčije, vidi se da smo ušli u osam najboljih. Zaista je velika medijska pažnja što je velika stvar za nas, rekao je izbornik hrvatskih rukometašica po dolasku reprezentacije u Sao Paulo.

Dvorana je znatno veća i sve je na višem nivou no proteklih nekoliko dana. Hrvatska se plasirala u četvrtfinale, a tamo ih danas u 20.15 čeka najbolja reprezentacija svijeta, Norveška.

- Odigrat ćemo rasterećenu utakmicu u kojoj nemamo što izgubiti. Nadam se da će cure spojiti dobru obranu cijelu utakmicu i dobar napad i da ćemo protiv Norveške odigrati najbolju utakmicu do sada - realan je hrvatski izbornik.

Canjuga vjeruje da njegove djevojke imaju svoje šanse iako europske prvakinje i ovo prvenstvo igraju vrlo dobro.

- Norveška na svakom  velikom natjecanju dvije do tri utakmice imaju neku crnu rupu, možda su to iskoristili protiv Njemačke na ovom natjecanju, ali imamo se pravo nadati. Ipak smo mi pobijedili srebrne (Švedska) i brončane (Rumunjska) sa posljednjeg EP-a, a još nismo odigrali svoju najbolju utakmicu. Sve je moguće odigramo li najbolje danas, obrane li naše cure na golu 15-ak lopti i budemo li malo griješili u napadu - priča izbornik.

Norveška igra prepoznatljiv skandinavski rukomet uz čvrstu obranu iz koje se rađaju laki golovi iz kontri i polukontri. Canjuga se stoga nada da će Hrvatice imati što manje tehničkih grešaka te da će Norvežanke što više napadati na našu punu obranu.

- Znam da postoji veliki problem u našim glavama jer nikad nismo pobijedili Norvešku u službenim utakmica. Gubili smo po 15, 20 razlike, no nadam se da je to sada iza nas - zaključio je Canjuga.

Kristina Franić jedna je od najboljih hrvatskih rukometašica u Brazilu. Bez pogreške zabija sedmerce, a iz vana je odlična podrška Penezić.

- Znamo koliko je Norveška jaka, ali možemo im konkurirati s dobrom obranom i pametnim napadom. Sama spoznaja o njihovoj kvaliteti am tjera strah u kosti. Treba nam fajterska utakmica i možda nam to pomogne. Moramo imati efikasan napad i ne dozvolit da nas ubijaju kontrama. Uspijemo li to, možemo im parirati - najavila je 'mušku' utakmicu Kristina.

Hrvatska i u borbi za domaćinstvo kvalifikacisjkog turnira

Hrvatska je ulaskom u četvrtfinale SP-a osigurala kvalifikacije za OI. Svjetski prvak osigurava izravno nastup u Londonu. Ostali polufinalisti sa dobivaju domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Ukoliko je na tim mjestima ekipa koja je osigurala nastup (kontinentalni prvak), lista domaćina pomiče se prema dolje. Ukoliko prvak bude Norveška, u London će izravno finalistice zadnjeg EP, a to su Šveđanke.

Komentari (4)
  • Samo hrabro kao i do sada, pa šta bude....

    14. 12. 2011,   13:54
  • Hmmm optimističan sam dosta su pokazale hrvatice na ovom sp,neka se dogodi druga njemačka za norvešku go cro....

    14. 12. 2011,   13:35
  • ajmo kraljice!!!!,razveselite večeras ovu napaćenu naciju....poginite na terenu...a onda šta bog da.....

    14. 12. 2011,   14:22