Obavijesti

Sport

Komentari 26

Strava u Barceloni: Vozač (14) poginuo tijekom moto utrke

Strava u Barceloni: Vozač (14) poginuo tijekom moto utrke

Mladi Španjolac sudjelovao je s još nekoliko vozača u velikom sudaru. Na mjestu nesreće primio je medicinsku pomoć, ali bezuspješno. Ovu utrku Andreas nije mogao pobijediti, priopćili su iz njegove momčadi.

VIDEO

Mladi motociklist Andreas Perez (14) preminuo je nakon nesreće tijekom druge utrke španjolskog Moto3 prvenstva u Barceloni.

Mladi Španjolac sudjelovao je s još nekoliko vozača u velikom sudaru u petom zavoju. Na mjestu nesreće primio je medicinsku pomoć, ali nije preživio.

- Andreas Perez prevezen je u bolnicu sa vrlo ozbiljnim ozljedama mozga i vrlo brzo nakon toga je proglašen klinički mrtvim - priopćila je njegova momčadi Avintia Academy, piše motorsport.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iako je njegovo srce i dalje kucalo, usprkos mnogim naporima doktori nisu mogli spasiti njegov život. Andreas nije mogao dobiti ovu utrku. Ovo su vrlo teški sati za sve članove momčadi. Uz njegovu smo obitelj od prvog trenutka u ovim teškim trenucima - dodali su.

Perez je debitirao u španjolskoj Moto3 seriji prošle godine kada je vozio u Jerezu i Valenciji. Ove godine je trebao voziti cijelu sezonu za svoju momčad, ali je propustio otvorenje sezone zbog ozljede.

Inače, ovo je treća nesreća sa smrtnim ishodom na stazi Circuit de Catalunya u tri godine. Prije dvije godine poginuo je vozač Moto2 serije Luis Salom, a prošle godine je poginuo Enric Sauri tijekom 24-satne utrke izdržljivosti.

- Izgubili smo velikog vozača, ali više od svega dobru osobu. Jako će nam nedostajati. Momčad i svi njeni sponzori pružit će podršku Andreasovoj obitelji u ovim jako teškim trenucima - dodali su iz momčadi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener