Obavijesti

Sport

Komentari 8

Stravično! Alonso se zabio u zid, a onda se svima ispričavao

Stravično! Alonso se zabio u zid, a onda se svima ispričavao
3

Dvaput je osvojio Formulu 1, uključujući i dva trijumfa u Monte Carlu, a jednom pobijedio na 24 sata La Mansa. Sada lovi pobjedu i na Indy 500, a za početak može biti sretan što nije ozlijeđen

VIDEO

Stavio je recku na titule u Formuli 1 (dva naslova svjetskog prvaka, uključujući dvije pobjede u Monte Carlu), čim se ostavio F1 trijumfirao je na '24 sata La Mansa' pa sada lovi treći dragulj u kruni, pobjedu na Indy 500, a za početak svoje avanture u Indianapolisu Fernando Alonso može... Biti sretan što je živ.

Na treningu legendarne staze španjolski se velemajstor kokpita u žestokoj brzini stražnjim dijelom bolida zabio u zid, još malo odbijao po stazi pa se onda bez ijedne ogrebotine, posve neozlijeđen ispričao svima, a najviše ekipi iz svog McLarena koja će imati brdo posla na osposobljavanju bolida.

- Kriv sam! Žao mi je, kriv sam samo ja i nitko drugi. Podcijenio sam situaciju i strahovito mi je žao zbog svih u timu, a posebno dečki kojima sam ovom pogreškom donio tko zna koliko posla. Odmah su me pregledali liječnici i sa mnom je sve u redu. Odletio sam. Samo sam odjednom izašao iz putanje, a zid mi se 'počeo približavati' nevjerojatnom brzinom. Podupravljanje je problem, čini mi se. Ali sad imamo jednu novu informaciju više i bit ćemo još bolji - rekao je Alonso nakon nesreće.

Formula One F1 - Bahrain Testing

Britanska legenda Graham Hill jedini je koji je osvojio i Indianapolis 500, i Monte Carlo i 24 sata La Mansa. Alonsu nije dovoljno što je i sam među ikonama automobilizma. I on hoće triptih s kojim se dičio njegov, sada već pokojni, britanski kolega.

Alonso ima 38 godina. U F1 je vozio za Minardi, Renault, McLaren, Ferrari, naslove osvajao s Renaultom, pobijedio na 32 Grand Prixa, 97 puta bio na podiju, a odvozio 311 F1 utrka.

Velemajstor iz Ovieda na La Mansu je trijumfirao 2018., čim se ostavio Formule 1, u prvom pokušaju. Ove godine pobijedio je na 24 sata Daytone, u Indianapolisu je već vozio 2017. pa ove godine ide na osvajanje Indy 500 iz drugog pokušaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu