Obavijesti

Sport

Komentari 31

Strinić: Grci će igrati prljavo i grubo, sve će se tu pitati nas

Strinić: Grci će igrati prljavo i grubo, sve će se tu pitati nas
1

Ma, nemam ja 20 godina pa da sam euforičan i da skačem od radosti. Prošao sam već puno toga, i u klubovima, i s reprezentacijom. Naravno da mi je drago, ali nije mi prvi poziv, rekao je Ivan Strinić

VIDEO

Ivan Strinić jedan je o onih tihih i samozatajnih igrača za koje se nikad nisu vezali skandali, niti se od njega mogla čuti kakva bombastična izjava ili ružna riječ. Čak i u vrijeme bivšeg izbornika Ante Čačića, koji ga je neopravdano zaobilazio i pretpostavljao mu objektivno puno lošije igrače, nije se Strinić istrčavao velikim izjavama.

- Dovoljno sam iskusan da se koncentriram samo na ono na što mogu utjecati, a to je na izvedbu na terenu. Sve ostalo je van moje kontrole, i nema se potrebe zamarati tim stvarima. Ja sam dao sve od sebe, ako je netko smatrao da to nije dovoljno, ili da je netko drugi bolji, to je na njemu, ne na meni – kaže Strinić, koga je novi izbornik Zlatko Dalić po odmah vratio na popis kandidata, te će konkurirati za dvije utakmice s Grcima.

- Uvijek je lijepo biti dio reprezentacije, meni je to čast, ponosan sam da opet predstavljam svoju zemlju. Nazvao me ima već neko vrijeme izbornik, rekao mi je da me prati, čestitao mi na igrama, te mi poručio da računa na mene ako budem zdrav. Sada je stigao poziv, i to je to.

U njegovom glasu nema previše euforije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma, nemam ja 20 godina pa da sam euforičan i da skačem od radosti. Prošao sam već puno toga, i u klubovima, i s reprezentacijom. Naravno da mi je drago, ali nije mi prvi poziv, vraćam se u dobro poznato okruženje, među suigrače s kojima sam dugo dijelio svlačionicu. To što me neko vrijeme nije bilo, ne znači ništa.

Strinić je ljetos promijenio sredinu, nakon dvije sezone u Napoliju prešao je u Sampdoriju. Nudili su mu Napolitanci, još bolji ugovor, no Strinić ih je odbio jer je žalio više igrati.

- Napoli je veliki klub, bori se za naslov prvaka Italije, igra Ligu prvaka, ali meni je svejedno za što se borimo ako ne igram. Jednako uživam gledajući Ligu prvaka s klupe za rezervne igrače ili kući s kauča pred televizorom. Napoli je veliki klub, sjajna sredina, i želio bih im zahvaliti što su mi izašli u susret i pustili me, iako sam imao važeći ugovor, a nudili su mi i novi. Iskreno, više uživam sada u Sampdoriji, jer redovito igram. Sve drugo je manje važno.

I Genova mu je grad po mjeri, više nego bučni i euforični Napulj.

- Ovdje je sve drugačije, mirnije, u Napulju je pravo južnjačko ludilo. Ovdje sam našao mir i za sebe i za obitelj, vjerujem da je tom zadovoljstvu najviše kumovalo to što napokon ponovno igram. Što ti vrijedi živjeti u New Yorku ili Londonu ako nisi zadovoljan i ne igraš.

Reprezentaciju čekaju dva ogleda s Grcima, a ovo nije prvi put da plasman na veliko natjecanje ovisi o 'baražu'

- Dovoljno smo iskusni da znamo što nas čeka, i da smo mi favoriti u ovom ogledu, o kome se zna manje – više sve. Jasno je koja će biti njihova taktika, da će pokušati 'ubiti' utakmicu i strpljivo čekati svoju priliku, a na nama je da pronađemo način kako im što prije zabiti gol, te tako olakšati uzvrat na njihovom terenu. Bit će teško, oni igraju grubo, prljavo, svakako, ali ako se dobro pripremimo, vjerujem da možemo dalje. Nešto će se pitati i njih, ali puno više nas, jer smo mi bolja momčad.

Atmosfera oko reprezentacije daleko je od idealne, pitanje je i kakvu će podršku imati na Maksimiru.

- Situacija definitivno nije nova, tako je već neko vrijeme, ja se samo nadam da će biti nešto ljudi jer nam treba podrška. Bit će teška utakmica, poticaj s tribina značio bi nam jako puno - zaključio je Strinić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida