Obavijesti

Sport

Komentari 46

Suárez tragičar Urugvaja: Peru senzacionalni polufinalist Cope

Suárez tragičar Urugvaja: Peru senzacionalni polufinalist Cope
45

Peruanci su kompletirali polufinaliste Copa Américe izbacivši nakon penala Urugvaj u Salvadoru 5-4 (0-0). Jedini je penal promašio Luis Suárez, a Urugvajcima je VAR u 90 minuta poništio čak tri gola

VIDEO

Nogometaši Perua priredili su najveću senzaciju dosadašnjeg tijeka Copa Américe izbacivši s turnira favorizirani Urugvaj u četvrtfinalu nakon drame penala 5-4 (0-0).

Urugvajci su dominirali gotovo čitavom utakmicom u Salvadoru. Uputili su 12 udaraca, Peru svega tri - i nijedan u okvir gola. No bili su sretniji u lutriji bijele točke zahvaljujući obrani Pedra Gallesea udarca najveće zvijezde Urugvaja Luisa Suáreza već u prvoj seriji.

A tko zna što bi bilo da je Edinson Cavani zabio iz situacije koju je mnogima teže promašiti nego pogoditi okvir. U 24. minuti iz odbijanca nakon Suárezova udarca bio je sam na pet metara i pucao punom snagom iz voleja - visoko preko gola.

Triput su plavi slavili golove unutar 90 minuta i sva tri puta poništeni su nakon korištenja VAR-a zbog zaleđa. Giorgian de Arrascaeta zabio je prvi u 29., Cavani drugi u 59., Suárez treći u 73. minuti. Svaki put Peruanci su ih uhvatili u zamku zaleđa. Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj te gol jednostavno neće, a protivnik igra "bunker".

Baš kao i dva od tri prethodna četvrtfinala (Brazil izbacio Paragvaj, a Čile Kolumbiju), i ovdje se pristupilo izvođenju penala. Suárez ga je otvorio promašajem, a precizni su potom bili Cavani, Stuani, Bentacur i Torreira za Urugvaj te Guerrero, Ruidíaz, Yotún, Advíncula i Flores za Peru.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

Peru će u polufinalu u četvrtak od 2:30 ujutro po hrvatskom vremenu igrati protiv Čilea u Porto Alegreu, a dan ranije južnoamerički klasik će u isto vrijeme u Belo Horizonteu igrati Brazil i Argentina.

Utakmica za treće mjesto igra se u subotu od 21 sat u São Paulu, a finale u nedjelju, 7. srpnja od 22 sata na Maracani u Rio de Janeiru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener