Obavijesti

Sport

Komentari 16

Subašić briljira u Monacu: Za prvu ligu treniramo na planini

Subašić briljira u Monacu: Za prvu ligu treniramo na planini
1

"Ovdje je sve specifično, obzirom da je Monaco mali, treniramo u 10 minuta vožnje udaljenom kampu u planini. Gore je snijeg a u Monacu smo u kratkim rukavima"

VIDEO

U pobjedi Monaca nad Lensom 2-1, Danijel Subašić opet je bio proglašen igračem utakmice, a tom su pobjedom "crveno bijeli" odmakli drugoplasiranom Nantesu na pet bodova.

Na ljestvici francuske druge lige Monaco je prvi s 53 boda, pet bodova manje ima Nantes, a trećeplasirani Caen šest bodova manje. Obzirom da tri prvoplasirane momčadi ulaze u društvo najboljih, gotovo je sigurno da će hrvatski reprezentativni golman, koji je jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate Monaca, naredne sezone igrati u društvu najboljih francuskih momčadi.

- Bez obzira na to što smo u drugoj ligi, svi se u klubu pripremaju za ono što nas čeka sljedeće godine. Od kad je klub kupio Dmitrij Ribolovljev, sve je usmjereno na povratak Monaca u vrh francuskog nogometa. Momčad je skuplja od većine prvoligaških, u zadnjih godinu i pol kupljeno je 15 igrača, a za sljedeću godinu najavljena su i mnoga zvučna imena. Ovdje je sve specifično, obzirom da je Monaco mali, treniramo u 10-ak minuta vožnje udaljenom kampu u planini. Gore je snijeg a u Monacu smo u kratkim rukavima – otkriva nam Subašić, koji se ne boji za svoju poziciju na golu.

- Branim dobro, ugovor me veže još tri godine uz Monaco i ne razmišljam o tim stvarima. Vjerujem da ćemo naredne sezone biti hit i u prvoligaškoj konkurenciji i da ću ja jednako dobro i standardno braniti.

Velike zasluge pripadaju iskusnom treneru Claudiu Ranieriju.

- Većina trenera radi slično na treningu, ali razlika se vidi na utakmicama. Kod našeg trenera vidi se da ima jako puno iskustva, po načinu pripreme i vođenja utakmice, koliko pažnje posvećuje detaljima...

Iako je u potpunosti koncentriran na Monaco, kojeg u sljedećem kolu očekuje vruće gostovanje kod Ajaccia na Korzici, Subašić i te kako razmišlja o predstojećem reprezentativnom ogledu.

- Jedva čekam okupljanje, nismo dugo bili skupa. Pogotovo jer nas čeka vrlo važna utakmica – kaže Subašić, koji je brzo raspodijelio 50 ulaznica na koje je imao pravo.

- Podijelio bih i dvostruko više da ih je bilo, ove su razgrabili prijatelji i rodbina – smije se Subašić, koji je oprezan u najavama.

- Znamo koliko bi nam pobjeda značila, kao uostalom i ona u Škotskoj. Zato moramo biti maksimalno fokusirani na samu utakmicu, ne smijemo gubiti koncentraciju na sve ono što neizbježno ide uz nju. Ako to uspijemo, pola posla smo obavili, jer smo po mom mišljenju dosta kvalitetniji od Srbije.

Subašić pomno prati što se događa kod kuće, od derbija Hajduka i Dinama do košarke.

- Žao mi je što košarka u Dalmaciji više nije ono što je nekad bila. Zadar, Split i Šibenik su bili rasadnici mladih igrača.... Treba im pomoći – upozorio je Subašić, koji bi uskoro trebao kupiti i dionice KK Zadar, za koji navija od djetinjstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe