Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suci favorizirali Cormiera, ali im je Stipe nokautirao planove

None Foto: Asian Persuasion MMA/ Twitter/ Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sva tri suca su prve dvije runde dodijelili Cormieru, a Bell i Bravo su smatrali da je Miočić bio bolji u trećoj rundi, dok je tu rundu Cormieru dodijelio Cleary, ali im je Stipe pomrsio planove...

Stipe Miočić odradio je svoju najbitniju borbu karijere na nevjerojatan način. Do nokauta Daniela Cormiera "popio" je čak 181 udarac, ali se nije predao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Cormier je dominirao u prve dvije runde, a tek u trećoj se Miočić probudio i počeo sve češće pogađati suparnika. Ipak, nedovoljno da ga dokrajči. Preokret i nokaut dogodili su se u četvrtoj rundi kada je američko-hrvatski bombarder udarcima u tijelo uzdrmao suparnika, a zatim ga dokrajčio direktima uz ogradu kaveza.

Nakon borbe objavljeno je kako su suci bodovali prve tri runde. Sva trojica su prve dvije runde dodijelila Cormieru, a Michael Bell i Guilherme Bravo su smatrali da je Miočić bio bolji u trećoj rundi, dok je tu rundu Cormieru dodijelio Derek Cleary, kod kojeg je nakon tri runde dotadašnji prvak vodio 30-27.

Ovakvo bodovanje je značilo da Miočić može postati prvak samo nokautom ili ako dobije posljednje dvije runde. Srećom, do naslova je Hrvat, na oduševljenje mase okupljene u Kaliforniji, a osobito one koja ga je pratila u Hrvatskoj, stigao na lakši način.

Komentari (100)
  • Nije kraj dok nije kraj. Suoer Stipe!

    18. 8. 2019,   10:21
  • Cormier je privodio meč kraju jer je bio bolji u prve tri runde.Ko god kaže da to nije istina taj il' nema pojma o ovom sportu il' je ćorav!

    18. 8. 2019,   10:20
  • Čamuga se odlično držao do 4. runde a tada dolazi potop, tornado, košava, nije ni svestan šta ga snađe

    18. 8. 2019,   10:17