Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suci razočarali splitske Gripe: Amaru poništili čisti izbačaj?!

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ŠOK I NEVJERICA Bio je to ispravan pokušaj. Istina, ruka mi je malo plesala, ali ne toliko da bi ga poništili. Izbacio sam uteg dobro, bio sam presretan, a onda šok, rekao je Amar Musić

Hrvatski predstavnik na EP u dizanju utega, koje se ovih dana održava u Splitu, Amar Musić osvojio je 11. mjesto u trzaju, dok je u izbačaju i biatlonu ostao bez plasmana zbog tri neuspješna pokušaja.

Nakon što je 'trznuo' 150 kilograma, Musić dva puta nije uspio 'izbaciti' 186 kilograma.

Treći pokušaj bio je dobar, Amar je podigao uteg iznad glave, no kad je oko 1.000 gledatelja na Gripama već uvelike počelo slaviti, oglasili su se suci, i proglasili pokušaj neuspješnim. Koliko su bili u pravu, uvjerite se sami u VIDEO PRILOGU.

Bio sam presretan, a onda šok i nevjerica

Za Amara nema dileme:

- Bio je to ispravan pokušaj. Istina, ruka mi je malo plesala, ali ne toliko da bi ga poništili. Izbacio sam uteg dobro, bio sam presretan, a onda šok, nevjerica.... Shvatio sam u trenutku da je to bio i moj zadnji pokušaj, da sam napravio 'nulu', ostao bez plasmana...

- Razočaran sam, bio je razočaran odlukom i moj trener Boško Čavka, ali ništa se nije dalo mijenjati... Drugim bacačima su gledali snimke, čak i preinačili neke odluke, u mom slučaju nisu ni pregledavali snimku - rekao je nakon natjecanja Amar Musić, koji na koncu nije zadovoljan natjecanjem.

- Ne mogu biti zadovoljan jer sam ostao bez plasmana. Da je bio ispravn pokušaj u izbačaju na 186 kilograma, bio bih, ovako ne... Samo natjecanje je bilo fenomenlano, konkurencija sjajna, ali što mi to sve vrijedi kad sam ostao bez plasmana.

Amar će pokušati što prije zaboraviti EP, izaći iz svega još jači, spremiti se za naredno SP, na kome će pokušati ući među 10 najboljih.

- Hvala gledateljima koji su došli u jako velikom broju i dali mi snage da izvučem svoj maksimum u ovom trenutku. Imao sam malo pozitivne treme, hvala im na pomoći, nadam se da ih nisam razočarao....

Komentari (4)
  • Bas neki pozitivan i skroman momak a i lici na messia :)

    7. 4. 2017,   08:37
  • Ni prvi ni zadnji put da nas peru suci..momku svaka cast.

    7. 4. 2017,   07:14
  • pa dobro, koji bi na kraju bio da su mu priznali taj izbačaj? ili je to pretežak posao za naše novinare

    7. 4. 2017,   10:10