Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suci u Brazilu tek uz oružanu pratnju uspjeli napustiti teren

None Foto: YouTube

Glavni sudac Wagner Reway te njegovi pomoćnici pod oružanom su se policijskom pratnjom jedva uspjeli dokopati svlačionica u srazu A. Paranaensea i Fluminensea

Riječ je o utakmici 26. kola brazilskoga nogometnog prvenstva, koja je na Atleticovu stadionu u Curitibi završila remijem 1-1. Gosti, inače aktualni brazilski prvaci, do izjednačujućeg su gola došli u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, kada je reprezentativni napadač Fred realizirao, pokazale su snimke, nepostojeći 11-erac. Kazneni je udarac iznudio Lanzini bacivši se sam od sebe u 16-ercu domaće momčadi.

Domaći, koji su vodili pogotkom Paula Baiera iz 62. minute, sami su imali također vrlo sumnjiv penal u prvom poluvremenu, koji je propustio realizirati Cleber Santana.

Na Arena de Baixadi, stadionu koji bi trebao biti jedan od 12 domaćina Svjetskog prvenstva 2014. godine, navijači poslije posljednjeg sučeva zvižduka nisu uspjeli podnijeti novi rezultatski neuspjeh trenutačno 18-plasirane momčadi na ljestvici 20 prvoligaša. Navalili su prema terenu i okupirali ulaz prema svlačionicama. Suci su ishod drame iščekivali na središtu igrališta okruženi naoružanim pripadnicima specijalne policije, koji su ih čuvali od pobješnjele gomile.

Televizijske su snimke uhvatile jednog policijca kako je prema skupini huligana uperio pušku, dok jedan brazilski dnevnik u izvještaju donosi vijest da su specijalci na navijače pucali gumenim mecima.

Končano je jedan policijski odred krenuo na navijače i razjurio ih na tribine, nakon čega su suci napokon napustili travnjak.

Komentari (8)
  • a jak van video

    25. 9. 2011,   13:19
  • jbte,,sta su suce napali,,,video i pol,,zloo

    25. 9. 2011,   13:31
  • ovo je masakr,ne mogu vjerovat da nije cenzurirano

    25. 9. 2011,   14:30