Obavijesti

Sport

Komentari 80

Sudac koji je izmislio penal za Partizan '97: Htio sam pomoći

Sudac koji je izmislio penal za Partizan '97: Htio sam pomoći
10

Sudac iz Nice, kojem sam bio idol, hoće se ubiti jer gubimo 2-0 i sudi penal za nas. Dočekao me na poluvremenu i rekao mi: "Nenade, žao mi je. Želio sam ti pomoći", otkriva Partizanov Bjeković

VIDEO

Sjećate li se francuskog suca Gillesa Veissierea koji je sudio smiješan penal Partizanu u onoj povijesnoj 5-0 Dinamovoj pobjedi na Maksimiru 1997. godine?

Legendarni nogometaš Partizana Nenad Bjeković u razgovoru za Nedeljnik otkrio je detalje s te utakmice u kojoj je tadašnja Croatia s pet komada ispratila crno bijele u prvoj utakmici hrvatskog i srpskog kluba nakon Domovinskog rata.

Bilo je to prvo pretkolo Lige prvaka u kojem su "modri" u Beogradu izgubili 1-0 i dočekali Partizan u uzvratu točno dvije godine nakon Oluje u kojoj su hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja od pobunjenih Srba.

- U prvoj utakmici nitko nije ni znao da nam dolazi Dinamo. U Zagrebu nas je dočekao pakao. Ispred svake sobe igrača bila su po dvojica policajaca, a na Maksimiru uvrede s tribina. Strašno, gledao sam igrače, bili su bijeli - priča Nenad Bjeković.

Robert Belošević/PIXSELL

Atmosfera je bila naelektrizirana, u svečanoj loži bio je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a dinamovci su letjeli terenom. Marić i Cvitanović zabili su dva komada u prvih 15 minuta, Viduka je pogodio u 23. minuti, a onda je uskočio francuski sudac. 

Veissiere je svirao penal koji je samo on vidio, ali nitko nije mogao pokvariti Dinamovu feštu toga dana. Ladić fenomenalno brani penal i još dodatni udarac.

- Promašili smo jednu šansu i onda su oni zabili jedan gol, pa drugi... Sudac iz Nice, kojem sam bio idol, hoće se ubiti jer gubimo 2-0. Iz čistog mira svirao je penal za nas, ali njihov golman je obranio - otkrio je Bjeković koji je ostavio dubok trag u Nici.

Iz Nice je bio i sudac Gilles Veissiere.

- Dočekao me na poluvremenu i rekao mi: "Nenade, žao mi je. Želio sam ti pomoći". Odgovorio sam mu: "Hvala ti puno. Samo šuti i radi svoj posao". 

Partizanu toga dana nisu mogli pomoći ni suci ni poklonjeni penali.

Dinamo je odigrao maestralnu utakmicu i s pet komada izborio drugo pretkolo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao