Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sudac napao kolegu u Omišu? 'Ma štitio sam ga od udarca...'

Sudac napao kolegu u Omišu? 'Ma štitio sam ga od udarca...'
2

Incident u Omišu, delegat utakmice Omiš - Proložac prijavio je nogometnog suca da je udario kolegu nakon utakmice, ali on se brani i tvrdi da nije bilo udaranja, da je kolegu štitio od udaraca drugih....

VIDEO

Nema mira u nogometnoj Dalmaciji, u kolu odigranom prošlog vikenda opet je zabilježen incident, no za razliku od nekih ranijih u kojima su sudjelovali igrači i gledatelji, ovoga puta u Omišu su i udareni i udarač bili - suci!? Delegat Denis Abramac prijavio je nogometnog suca Damira Mladina da je nakon utakmice Omiša i Prološca šakom u glavu udario suca utakmice Srećka Pleštinu.

''Prilikom ulaska u svlačionicu ispred vrata sudac je dobio udarac u glavu s leđa, osoba koja ga je udarila je Damir Mladin, nogometni sudac'', stoji u izvješću delegata Abramca, koji nam je i dan nakon incidenta potvrdio navode iz zapisnika.

- Hodao sam dva metra iza sudaca i dobro sam vidio što se dogodilo. U prostorijama ispred svlačionica bila je gužva, bili su tu i predstavnici obiju momčadi, zaštitari..., i odnekud se u tom prostoru stvorio i Mladina, koji se zaštitarima predstavio kao nogometni sudac te im je rekao kako je došao zaštititi kolege. No umjesto da ih štiti, on ga je na ulazu u svlačionicu udario suca otvorenim dlanom po glavi - pojašnjava Abramac, koji nam je otkrio i kako je sudac Pleština predlagao da se incident ne prijavi, zbog toga što udarac i nije bio posebno jak.

Kaos u Omišu: Sudac je udario drugog suca s leđa u glavu...
Kaos u Omišu: Sudac je udario drugog suca s leđa u glavu...

- Iskreno, da je to bio netko drugi, vjerojatno ne bih ni ja prijavio incident, doista to nije bio neki jak udarac. Ali kad je u pitanju kolega sudac, to se jednostavno ne smije prešutjeti i zataškati. To je dno dna, potpuno je neprihvatljivo ponašanje da kolega kolegu udari i zbog toga sam i inzistirao i prijavio ga nadležnima - pojasnio je Abramac i dodao kako su nakon utakmice skupa s predstavnicima domaće i gostujuće momčadi pregledavali snimke spornih detalja te utvrdili da je sudačka trojka bez pogrešaka odradila svoj posao.

Potražili smo objašnjenje i od Damira Mladina, koji je odmah u startu negirao da je udario kolegu.

- Znam zašto me zovete, zovete me kao i 150 drugih u ova dva dana zbog Omiša. Prije svega želim reći da sam nogometni sudac već deset godina i da imam bezbroj prijatelja među kolegama. Svi oni mogu posvjedočiti da nikad nisam imao niti jedan jedini incident, uvijek sam štitio kolege i tako je bilo i ovoga puta. Spustio sam se pred svlačionice, stao iza kolega i dopratio ih u svlačionicu. I to je bilo sve - tvrdi Mladin i dodaje:

- Bila je u tom prostoru velika gužva, puno nepoznatih osoba, vrijeđali su i pljucali suce pa sam i ja bio mokar od pljuvačke, ali odgovorno tvrdim da nitko nije udaren. Čuo sam se dan nakon utakmice s kolegom Pleštinom i on mi je kazao da nije udaren.
Mladin tvrdi da mu je cijeli slučaj ''spakirao'' delegat Abramac.

- To je tip s kojim ja nisam u dobrim odnosima odavno, imali smo neke razmirice u prošlosti i on mi se sada sveti. U cijeloj toj gužvi jedino je on vidio da sam udario kolegu, nitko drugi. Istina je da sam digao ruke poviše kolege, ali da ga zaštitim od mogućeg udarca, a je li netko udario moju ruku pa sam ga ja dodirnuo po glavi, to ne mogu tvrditi, ali mogu tvrditi da to nipošto nije bio udarac, niti bih to ikad napravio - tvrdi Mladin.

Sudac utakmice Srećko Pleština ostao je pri tvrdnjama iz službenog zapisnika utakmice i nije mu najbolje sjelo ono što je izjavio Mladin. 

- Dotični laže! U zapisniku utakmice koji su potpisali i službeni predstavnici domaće i gostujuće momčadi nitko ne poriče moje tvrdnje, a incident su jako dobro vidjeli i potvrdili ono što piše i pomoćni suci i delegat. Županijski nogometni savez zatražio je dopunsko izvješće, pomoćnici i ja smo poslali očitovanja i sada je sve na disciplinskim tijelima koji će donijeti odluku - kazao je Pleština i dodao:

- U razgovoru u kome mi se dotični ispričavao zbog incidenta niti u jednom trenutku nisam mu rekao da me nije udario.

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj