Obavijesti

Sport

Komentari 166

Michael Oliver, čovjek koji je sudio tri penala protiv Dinama

Michael Oliver, čovjek koji je sudio tri penala protiv Dinama
2

ON JE TEMA Poslije infarktnog duela Reala i Juvea gdje smo umalo imali jedan od najvećih preokreta ikad, glavnu ulogu odigrao je engleski sudac Michael Oliver (33). Njega dobro pamte i u - Dinamu...

VIDEO

Gianluigi Buffon ispratio je Zinedinea Zidanea u penziju 2006. crvenim kartonom u finalu Svjetskog prvenstva, 12 godina kasnije Zizou je kao trener ispratio Gigija na isti način, barem iz Lige prvaka.

Gigi: Sudac, kukavico, umjesto srca imaš kantu za smeće...
Gigi: Sudac, kukavico, umjesto srca imaš kantu za smeće...

Obojica su doživjeli teške poraze, a Buffon je, prvi puta u 23 godine karijere, sijao nevjerojatnu količinu bijesa na suce. Toliko da mu je Englez Michael Oliver (33) odlučio zbog nekoliko riječi dati crveni karton!

- Bio sam vrlo blizu, kao i sudac Oliver i onaj iza gola. Ako sudiš ovakav penal u 93. minuti, onda si životinja, ne čovjek - rekao je Juventusov kapetan nakon jednog od najbolnijih poraza u karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Engleskog suca pamtimo iz utakmice Molde - Dinamo koja se igrala 4. kolovoza 2015. Tadašnji prvak Hrvatske borio se kroz treće pretkolo za ulazak u Ligu prvaka i uz 3-3 (u Zagreub je bilo 1-1) prošao dalje, no utakmicu je obilježio Oliver koji je svirao tri penala za Norvežane.

Na sreću po zagrebački klub, dva im je skinuo Portugalac Eduardo.

VIDEO

U toj je utakmici Oliver isključio domaćeg braniča Forrena, a Dinamo je nakon 0-3 poslije 22 minute utakmice morao strahovati hoće li proći jer su domaći u 75. imali 3-3.

Real je, dakle, prošao Juventus iz penala u 98. minuti, nakon što je gubio 3-0. Mike Oliver pokazao je na bijelu točku debelo u sudačkoj nadoknadi. Beusan i Jeličić su složni: Penal nije bio! To tvrde čak i Španjolci.

- Nije bilo dovoljno kontakta za najstrožu kaznu. Benatia je čak i dotaknuo loptu - rekao je Andujar Oliver.

U anketi 24sata 53% čitatelja smatra da nema niti govora o penalu za Real. Englezi koji se diče najjačom ligom na svijetu nakon 80 godina neće imati arbitra na Svjetskom prvenstvu.

Pogledajte penal za Madriđane! Beusan: Ja ovdje ne vidim faul
Pogledajte penal za Madriđane! Beusan: Ja ovdje ne vidim faul

Na posljednja dva Mundijala, 2010. i 2014. godine, jedini sudac iz Velike Britanije bio je Englez Howard Webb, koji je sudio finale SP 2010. u Južnoj Africi. 

Začuđuje i odabir Uefe da na ovakav par dodijele relativno neiskusnog suca koji je na Uefinoj elitnoj listi tek od ove godine. Oliver je najveći europski ispit imao prije mjesec dana u Istanbulu kada je sudio Bešiktašu i Bayernu u osmini finala Lige prvaka.

Tu, procijenila je Uefa, Englez nije mogao ništa pokvariti jer su Bavarci u prvoj utakmici pobijedili 6-0.

Misleći da je Real Madrid nakon 3-0 u Torinu već prošao, valjda su Uefi pomislili da je Oliver dorastao zadatku, pa su se poput HRT-a žestoko prevarili. 

Nevjerojatno: Mandžukić protiv Luke, a HRT prenosi - Bayern!
Nevjerojatno: Mandžukić protiv Luke, a HRT prenosi - Bayern!

U talijanskim medijima, logično, bijes pršti po naslovnicama. Za njih je ovo bila 'krađa stoljeća', kao i za katalonski Sport.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića