Obavijesti

Sport

Komentari 31

U istoj momčadi Šuker, Srna... HNS osniva veterane Vatrenih

U istoj  momčadi Šuker, Srna... HNS osniva veterane Vatrenih
1

U Hrvatskom nogometnom savezu potvrdili su da će osnovati reprezentaciju veterana Vatrenih koja će na terenu okupiti sve najuspješnije hrvatske reprezentativce...

VIDEO

Na inicijativu predsjednika Davora Šukera i nekoliko bivših hrvatskih A reprezentativaca Hrvatski nogometni savez odlučio je pokrenuti reprezentaciju Vatrenih, objavio je HNS na svojim stranicama.  

'Reprezentacija veterana Vatrenih sastojat će se od istaknutih bivših hrvatskih A reprezentativaca i tako postati mjesto njihovog okupljanja nakon završene igračke karijere. K tomu, reprezentacija će nastupati u dijelovima Hrvatske, Europe i svijeta gdje A reprezentacija do sada nije gostovala, što će pružiti priliku brojnim navijačima u zemlji i inozemstvu da pozdrave igrače koji su pisali povijest hrvatske reprezentacije.

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti, Davor Šuker, igrač s najviše nastupa u povijesti, Darijo Srna i igrači iz "kluba 100" Josip Šimunić i Ivica Olić su među pokretačima ove inicijative u kojoj će operativno važnu ulogu imati još jedan umirovljeni nogometaš sa zapaženom reprezentativnom karijerom, Ognjen Vukojević', piše HNS.

- Ovo je sjajna ideja i drago mi je što ću biti dio te priče. Uvijek je najljepše obući hrvatski dres i dijeliti svlačionicu s prijateljima s kojima sam prošao toliko toga. Vjerujem da projekt ima veliki potencijal, da možemo poslati sliku zajedništva i ljubavi prema hrvatskom dresu koja ne prestaje s umirovljenjem od A reprezentacije - rekao je legendarni kapetan Darijo Srna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Važnu ulogu, kako to i u HNS-u potvrđuju, imat će Ognjen Vukojević.

- Razgovarajući s bivšim suigračima i današnjim prijateljima, složili smo se da bi ovakav projekt imao višestruke koristi. Nama igračima bio bi prilika za ponovno druženje, navijačima bi doveo reprezentaciju tamo gdje možda kao A reprezentacija nismo mogli doći, utakmice bi mogle imati humanitarnu stranu, a pritom bismo pokazali da se nogometna obitelj drži zajedno - istaknuo je Vukojević.

Ivica Olić sada je pomoćnik Zlatku Daliću, no veteranske utakmice sigurno neće propustiti i uvjereni smo oduševiti fizičkom spremom.

- Imam slična iskustva s Bayernom gdje je to sjajno organizirano i zaista je odlično iskustvo za svakog bivšeg igrača - ti susreti pokazuju veličinu Bayerna. Mislim da možemo nešto slično napraviti, na taj način zadržati bivše istaknute igrače blizu reprezentacije i razveseliti brojne navijače diljem svijeta - izjavio je Olić.

Iako mu mnogi zamjeraju na postupcima u HNS-u, Davoru Šukeru ovo bi mogao biti jedan od najboljih poteza u vladavini savezom.

- Čini me ponosnim entuzijazam koji postoji oko ovog projekta među bivšim reprezentativcima i sigurno ću kao predsjednik saveza podržati ovu odličnu inicijativu. Kao bivši Vatreni, veselim se druženju i utakmicama koje za prvi cilj imaju zabavu za sve - za publiku, medije i nas na terenu - naglasio je Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka