Obavijesti

Sport

Komentari 70

Šuker: Navijam za Zvezdu jer je jedina iz regije u Ligi prvaka

Šuker: Navijam za Zvezdu jer je jedina iz regije u Ligi prvaka
1

Crvena Zvezda i Liverpool igrat će u 4. kolu grupne faze Lige prvaka, a čelni čovjek HNS-a Davor Šuker rekao je kako u Ligi prvaka navija za Crvenu Zvezdu kao predstavnika regije u europskoj eliti

VIDEO

Pratim Crvenu Zvezdu i navijam za njih jer su jedini klub iz regije među europskom elitom, rekao je u razgovoru za Blic Davor Šuker.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza dao je intervju za srpski portal i iznio svoje mišljenje o beogradskom klubu u ovoj sezoni Lige prvaka.

- Zvezda je veliki klub i zaslužuju biti dio Lige prvaka. To je veliki uspjeh jer su dosad s naših prostora to uspjeli samo Dinamo, Partizan i Maribor. Ne treba im uzeti za zlo rezultate jer nije sramota primiti deset golova od Liverpoola i PSG-a - započeo je razgovor Šuker i dodao:

- Javnosti je potrebno objasniti kako je sam ulazak u Ligu prvaka velik uspjeh. I Dinamo je primao po 15 golova, Partizan se isto nije proslavio... Velik razlog tome je novac kojeg drugi imaju više od nas. Ne bi trebalo 'pucati u njih' nego im dati podršku jer se ulaskom u Ligu prvaka za naše prilike zarađuje veliki novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pohvalio je i aktualnog hrvatskog prvaka iz Zagreba koji je u zadnjih deset godina zaradio dovoljno novca od igranja u europskim natjecanjima.

- Dinamo je svake godine od Uefe dobio 40 ili 60 posto više novca nego ostali i zato je bio prvak Hrvatske 11 godina zaredom. Lakše je svake godine igrati u Ligi prvaka i dobivati puno novca - sve su pobjeđivali u kvalifikacijama, ali nisu se proslavili u grupnoj fazi. Uzmite primjer Olympiakosa, BATE Borisova, Rosenborga koji su dugo neprikosnoveni u svojim državama, a sve zahvaljujući Europi.  Zato treba objasniti Partizanu, Vojvodini i ostalim klubovima da idu na prvo mjesto, a ne da se kasnije žale zbog novca. Novac je zarađen od Uefe i Lige prvaka - rekao je Šuker.

Što se tiče budućnosti hrvatske nogometne reprezentacije nije zabrinut, a istaknuo je kako je potrebo izgraditi nacionalni stadion.

- Naravno da je teško kad ostanete bez igrača poput Ćorluke, Sube i Mandžukića, ali kroz povijest je vidljivo kako 95 posto reprezentativaca Hrvatske dolazi iz mlađih selekcija, to je naša formula uspjeha. Ulažemo u mlade igrače, a talenta, hvala Bogu, ima. Novca ne nedostaje, ali reprezentaciji je potreban stadion od 30 000 mjesta koji bi se višestruko isplatio svima - i lokalnoj zajednici i državi. Pogledajte stadion u Budimpešti od 25 000 mjesta, ne treba nam stadion od 50 - 60 tisuća mjesta, već solidan nacionalni stadion.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram