Obavijesti

Sport

Komentari 51

Šuker: Španjolci dominiraju, pa gledajte samo Real i Atletico...

Šuker: Španjolci dominiraju, pa gledajte samo Real i Atletico...
1

Španjolski nogomet je snažniji, veći i to se vidi kod Real Madrida, Barcelone i Atlético Madrida. Naravno, Real Madrid ima i veliko iskustvo igranja ovakvih finala, rekao je Šuker za Real TV

VIDEO

Bivši napadač Davor Šuker, koji je 1998. s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, uvjeren je da će njegov bivši klub u subotu obraniti naslov europskog prvaka uđe li dobro u utakmicu s Liverpoolom.

- U finalu je puno mogućih scenarija. Uđeš li opušten, možeš izgubiti. To je jedino što ne očekujem od Real Madrida - rekao je 50-godišnji Šuker za klupsku televiziju Real Madrid TV.
- Uđe li onako kao što zna, kao da ide u rat, po pobjedu, mogu reći da će osvojiti još jedan trofej. To smo vidjeli prošle godine u utakmici s Juventusom. Uđu li kako treba mogu dobiti svakoga.

Real Madrid je prošle sezone osvojio naslov u Cardiffu pobijedivši s 4-1 talijanskog prvaka Juventus.

- Sada svi govore o Liverpoolu. Da, on ima svoje oružje za nanijeti štetu ali kažem, uđe li Real Madrid spreman u taj susret, pobijedit će. Španjolski nogomet je snažniji, veći i to se vidi kod Real Madrida, Barcelone i Atlético Madrida. Naravno, Real Madrid ima i veliko iskustvo te talentirane igrače - dodao je Šuker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je za kraljevski klub igrao od 1996. do 1999. godine. U Amsterdamu je 1998. sudjelovao u pobjedi od 1-0 nad Juventusom što je Real Madridu bio prvi naslov prvaka Europe nakon 1966. godine, te ukupno sedmi dotad.

- Igrači moraju uživati uživati. Ovakva finala su za Real Madrid malo teži trening kada dobro počnu utakmicu - našalio se Šuker.

Nakon naslova kojeg je osvojio prije 20 godina klub sa sjevera Madrida je ušao u novu eru vrativši se na europski tron 2000. i 2002. godine. Dominaciju na kontinentu nastavio je naslovima 2014., 2016. i 2017.

U tim trima finalnim pobjedama, dva puta nad Atlético Madridom i jednom nad Juventusom, sudjelovao je hrvatski vezni igrač Luka Modrić. Njegov suigrač iz reprezentacije Mateo Kovačić osvojio je posljednja dva naslova premda u finalima nije odigrao niti minute. Tome se nada u subotu u Kijevu protiv Liverpoola.

- Nadam se da će moji sunarodnjaci Modrić i Kovačić podići pehar te biti spremni za Svjetsko prvenstvo - zaključio je Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Pohod na 13. naslov najboljeg u Europi gledat će u Kijevu gdje je u petak sudjelovao na revijalnom turniru igrajući za „Legende Real Madrida“. Među njima su bili i  Michel Salgado, Predrag Mijatović, Roberto Carlos, Luis Figo, Christian Karembeu, Claude Makelele i Álvaro Arbeloa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u