Obavijesti

Sport

Komentari 17

Šukeru i HNS-u ide 60 posto premija ako izborimo SP '18.

Šukeru i HNS-u ide 60 posto premija ako izborimo SP '18.
4

Igrači i stručni stožer dijelit će 40 posto nagrade, a Savezu će ostati 60 posto, objavio je HNS na službenoj stranici, a Šuker je zadovoljan što su se dvije strane brzo usuglasile...

VIDEO

Uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa, rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i hrvatski reprezentativci postigli su dogovor oko podjele potencijalne nagrade za plasman SP 2018. godine. Igrači i stručni stožer dijelit će 40 posto nagrade, a Savezu će ostati 60 posto, objavio je HNS.

Uoči početka kvalifikacija za SP, na kratkom sastanku u hotelu As, kapetan Luka Modrić, dokapetan Vedran Ćorluka i Marijo Mandžukić u ime reprezentativaca, te izbornik Ante Čačić u ime stručnog stožera, dogovorili su s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom raspodjelu Fifine nagrade.

Šuker: Drago mi je da smo se opet brzo dogovorili

- Uoči protekloga ciklusa najavio sam kako smo postavili standard da ovaj dogovor postignemo prije početka kvalifikacija i drago mi je što smo to brzo i jednostavno dogovorili i ovoga puta. Plasman u Rusiju prioritet je HNS-a, uvjeren sam da imamo igračku i stručnu kvalitetu za odlazak na deseto veliko natjecanje od samostalnosti.

- Kapetanu Modriću i suigračima želim puno sreće u novom ciklusu, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije svijeta - izjavio je u priopćenju predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Prije četiri godine ukupni nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iznosio je 576 milijuna dolara. Svjetski prvaci Nijemci su za naslov nagrađeni s 35 milijuna dolara, uz još 1,5 milijuna koliko je dobio svaki od 32 zastupljena saveza.

Momčadi koje su završile nastup u prvom krugu, među kojima je bila i Hrvatska, nagrađene su s osam milijuna dolara.

FIFA je za Svjetsko prvenstvo u Rusiji planirala povećati nagradni fond do 700 milijuna dolara. Prema informacija koje još uvijek nisu službeno potvrđene svaka bi reprezentacija plasmanom na Svjetsko prvenstvo zaradila 2 milijuna na ime troškova za pripreme, a 10 milijuna bi bilo isplaćeno onim Savezima čije reprezentacije završe nastup u prvom krugu. 

Plasman u osminu finala donosio bi 12 milijuna, poraženi četvrtfinalisti bi dobili 18 milijuna. Nagrada za četvrto mjesto bi iznosila 25 milijuna, za treće 30 milijuna, poraženi finalist bi dobio 40 milijuna, a novi svjetski prvak okruglih 50 milijuna dolara.

Prema tim parametrima, a prema dogovorenoj raspodjeli, u slučaju plasmana i ponovnog ispadanja u prvom krugu SP-a hrvatski bi reprezentativci među sobom dijelili 3,84 milijuna dolara, članovi stručnog stožera 960.000 dolara, a Savezu bi ostalo 7,2 milijuna.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima