Obavijesti

Sport

Komentari 168

Sumnjivim penalom Hajduk je završio crni niz i dobio Zagreb

Sumnjivim penalom Hajduk je završio crni niz i dobio Zagreb
5

Nogometaši Hajduka prekinuli su seriju od četiri utakmice bez pobjede svladavši Zagreb na Poljudu 1-0 u posljednjoj utakmici 27. kola MAXtv Prve lige. Jedini gol zabio je Tino-Sven Sušić

VIDEO

Teško je živio Hajduk u posljednja tri tjedna. Izgubili su "bili" na gostovanjima kod Lokomotive i Rijeke, potom remizirali na Poljudu protiv Osijeka i u Zaprešiću protiv Intera. No seriji slabih rezultata došao je kraj. Splićani su na Poljudu u posljednjoj utakmici 27. kola MAXtv Prve lige pobijedili Zagreb 1-0.

Teško će se "pjesnici" moći pomiriti s porazom iako su veliku većinu dvoboja bili podređena momčad. Pobjednika je, naime, odlučila u najmanju ruku sumnjiva odluka glavnog suca Marija Strahonje koji je u 47. minuti dosudio penal nakon što se u šesnaestercu gostiju spotaknuo Tonći Mujan. Prije toga imao je kontakt s Robertom Mudražijom, no ostaje pitanje je li taj start bio za najstrožu kaznu.

Dvojbe oko penala nisu omele Tina-Svena Sušića. Bosanskohercegovački veznjak bio je precizan s bijele točke i zabio svoj sedmi ovosezonski prvenstveni gol, deseti ukupno. Zanimljivo je da je od sedam golova koje je zabijao u HNL-u Sušić šest puta donio Hajduku vodstvo, baš kao što je to učinio i protiv Zagreba.

Dominik Livaković, mladi golman Dinama na posudbi u "pjesnicima", imao je pune ruke posla na Poljudu. Obranio je udarac Vlašića u prvom te Sušića u drugom dijelu te bio siguran u svom šesnaestercu. Kod penala, međutim, nije imao šanse. Istaknuo se na drugoj strani i Lovre Kalinić jednim pravovremenim istrčavanjem sredinom drugog poluvremena.

Hajduk će nakon svega viđenog u ovoj utakmici vjerojatno upamtiti samo tri boda kojima je učvrstio treću poziciju u prvenstvu sa sedam bodova ispred Splita i 11 zaostatka za Rijekom uoči dvostrukog okršaja protiv Dinama na Poljudu (polufinale Kupa u srijedu, prvenstvena utakmica u nedjelju).

MAXtv Prva liga, 27. kolo:

  • Hajduk - Zagreb 1-0 (Sušić 48' (pen.))
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu