Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sun: Robert Prosinečki u Top 10 ružnih nogometaša

None Foto: 24sata/ilustracija 10

Engleski tabloid predstavio je listu 10 najružnijih nogometaša. Na devetom mjestu liste nalazi se aktualni pomoćnik hrvatskog izbornika Bilića...

Kada je bivši igrač Real Madrida i Barcelone došao u POrtsmouth 2001. godine, mnogi su lako mogli pomisliti da im je u grad stigao umorni i iscrpljeni pomoćni radnik na gradilištu, piše The Sun o Robertu Prosinečkom. Bivšeg hrvatskog reprezentativca, danas člana stručnog stožera hrvatske reprezentacije, engleski novinari uvrstili su u Top 10 najružnijih nogometaša. U nimalo lijepom društvu Žuti se smjestio na deveto mjesto.
"Hrvatski veznjak u Portsmouth je došao u smiraj svoje bogate karijere i bilo je jasno da je imao i boljih dana. Proćelav, neobrijan i debeo, Prosinečki je izgledao kao sjena čovjeka kakav je nekada bio", dodaje u svom opisu The Sun. Naravno, ljepota ili ružnoća je vrlo subjektivna kategorija i ovo je mišljenje skupine novinara The Suna. Nisu objasnili kriterije u izboru...
"Bez obzira na njegov izgled, sve ono što je pokazao u dresu Portsmoutha je nešto najbolje što su navijači toga kluba ikada gledali. Njegova genijalnost u to je vrijeme spašavala Portsmouth", pošteno dodaju autori Top 10 najružnijih nogometaša. Na listi su se, uz Prosinečkog, našli i Peter Beardsley, Ronaldinho, Dirk Kuyt... 'Pobjednik' je Iain Dowie.

10) DAVID HOPKIN
Škot je uveo Crystal Palace u Premier ligu 1997, ali navijači pamti ga po groznoj crvenoj kosi, pjegicama i ogromnim ušima, piše The Sun o nogometašu koji je ostao na rubu Top 10.
9) ROBERT PROSINEČKI
Uz priznanje da je bio genijalan nogometaš, Englezi napominju kako je u Portsmouth došao "proćelav, neobrijan i debeo".
8) PETER BEARDSLEY
Kada je riječ o ovom sjajnom napadaču, dovoljno je reći da su ga navijači njegova Newcastlea nazvali - Quasimodo. Nije teško zaključiti zašto je dobio takav nadimak, kažu Englezi. Bio je sjajan igrač, ali teško to može biti ključna stvar kada imaš frizuru kao da se šišaš uz pomoć lonca...
7) ROBERT EARNSHAW
Neobični zubi dominiraju licem tamnoputog Velšanina koji se prometnuo u legendu Cardiff Cityja.
6) TRIFON IVANOV
Bugarina bi mnogi postavili i na puno više pozicije, The Sun ga je stavio na šesto mjesto. Prozvali su ga 'bugarski vuk', njegova frizura i brada činili su posebno upečatljivu kombinaciju.
5) STEVE OGRIZOVIC
Golman s neobičnim nosom proveo je 16 godina na golu Coventryja bio je više od 600 puta. "Nakon svega izgledao je više kao ogr nego kao Ogrizović", piše The Sun.
4) RONALDINHO
Njegovi zubi već su gotovo pa postali brand. Real Madrid ga je u vrijeme 'Galacticosa' nije želio dovesti jer nije bio - dovoljno zgodan?! No marketinški je bio jači čak i od Beckhama.
3) DIRK KUYT
Napadač Liverpoola neodoljivo podsjeća na Slotha iz kultnog dječjeg filma 'Goonies', misle autori Top 10 najružnijih. No činjenica je da ga izgled nije nimalo usporio na putu prema vrhu, danas je velika kvaliteta jakog Liverpoola.
2) LUKE CHADWICK
Nema puno igrača Man. Uniteda koji su poznatiji po tome što su ružni nego po igri, o Chadwicku kaže The Sun.
1) IAIN DOWIE
Što bismo dobili kada bismo spojili sve najgore karakteristike preostale devetorice na listi?, pita se The Sun i odmah daje odgovor: Iaina Dowieja! Njega su se protivnici bojali, ali ne zato što je bio posebno dobar igrač, dodaju Englezi.

Komentari (6)
  • a da mi je vidjet ovog novinara sto je napravio ovaj clanak hahaha

    2. 3. 2009,   16:00
  • kad je to ronaldinho igrao na otoku ?!?!

    2. 3. 2009,   16:09
  • Što je to ružno a što lijepo?

    2. 3. 2009,   17:08