Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Sunce ćaćino' prvak je Europe: Sandra Perković mi je uzor...

None Foto:

Marija Tolj pokorila je Europu u bacanju diska, baš kao Sandra u njezinoj dobi. Ona i otac Veselko ponosni su navijači Dinama, a majka Tatjana i dva starija brata, Mateo i Vinko, su hajdukovci...

Europska prvakinja i novi osobni rekord 62,76 metara te norma za Svjetsko prvenstvo u Dohi! Hvala treneru Rolandu Vargi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Napisala je to na Instagramu Marija Tolj (19), djevojka koja je u pubertetskoj dobi, prije pet godina, krenula stopama svog uzora Sandre Perković (29), a sad ju je i dostigla!

European Championships - Athletics SENZACIJA Imamo novu Sandru Perković! Tolj je osvojila europsko zlato

Marija je postala europska prvakinja do 23 godine u švedskom Gävleu. Baš kao što je s 19 godina Sandra prvi put postala europska juniorska prvakinja. Samo je Sandra tad u Novom Sadu disk bacila 62,44 metra, a Marija u Švedskoj 62,76 m!

- Jutro nakon morala sam provjeriti je li zlato doista kraj mene ili je sve bio san - govorila je ushićeno u subotu.

Marija je iz Orebića, a prvakinja je Hrvatske i u bacanju diska i u bacanju kugle. Otac Veselko joj je Hercegovac i navijač Dinama, a i Marija kaže da je oduvijek navijala za Dinamo, iako su majka Tatjana (bivša rukometašica) te starija braća, Mateo i Vinko, hajdukovci! No nema Marija uzalud tetovažu “Sunce ćaćino” na podlaktici lijeve ruke...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunce ćaćino ❤️❤️

A post shared by Marija Tolj (@marija_tolj13) on

 

A na leđima si je dala tetovirati "Only God can judge", odnosno "Samo Bog može suditi".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#summer#swimmingpool#orebić 🌊☀️

A post shared by Marija Tolj (@marija_tolj13) on

 

S 14 godina postala je prvakinja u bacanju kugle i tad je prelomila da se želi ozbiljno baviti atletikom, da može biti vrlo uspješna.

- Naravno da mi je Sandra sportski uzor. Često se čujemo, makar porukama, a znamo biti zajedno za pripremama. I drago mi je i čast da me uspoređuju s njom - govori Marija.

Ima još jednu poveznicu sa Sandrom. Pokojni trenerski velikan Ivan Ivančić.

- Nažalost, u Orebiću nisam imala prave uvjete, ondje nema atletskoga kluba, trenera, stadiona za bacanje... U školi smo se natjecali bacajući medicinke i kugle, ali što poslije? Zato smo se, kad sam odlučila baviti se atletikom, preselili u Zagreb - prepričala je svoj životni put.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Tolj (@marija_tolj13) on

 

Baš ju je Ivančić zamijetio, darovao joj kuglu i poručio: “Samo vježbaj, mala, i bit će nešto”. Pozvao ju je na juniorsko prvenstvo Hrvatske, gdje je kao kadetkinja završila šesta, a potom je u svojoj konkurenciji pobijedila. No uoči završetka osnovne škole i preseljenja u Zagreb Ivančić je umro. Marija je završila u rukama trenera Rolanda Varge u Dinamo Zrinjevcu. S njim je postala vrhunska i u bacanju diska.

 

 

- Ona je najveći hrvatski atletski talent i u svom je uzrastu sam svjetski vrh. Odmah sam vidio da Marija ima odlične predispozicije za bacačicu diska. Visoka je i ima veliku polugu. No i nadalje trenira obje tehnike bacanja - rekao je prije koji mjesec Varga za Slobodnu Dalmaciju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#quad #treningcamp #fun #love #amazingtrips #beautifuldestinations #friend

A post shared by Marija Tolj (@marija_tolj13) on

 

Idući je cilj olimpijska norma za Tokio, što znači hitac dalek 63,50 metara. Pa na OI zajedno s idolom Sandrom!

Komentari (62)
  • Odlično, samo nemoj da te Sandra uvuče u politiku.

    14. 7. 2019,   07:26
  • I kakve ima veze sto joj otac navija za Dinamo a majka za Hajduk?

    14. 7. 2019,   09:41
  • Evo kriticara mjerodavnih, po komentarima se vidi da su ljuti sami na sebe, a onda na sve ostale. pa cura je vrhunska u svom sportu. Čestitka i sretno dalje. A tetovaže, u čemu je problem, njezina stvar. Na kojoj su razini oni koji imaju istetovirano pola tijela i vise. Ali kazem opet njihov zivot, njihov izbor.

    14. 7. 2019,   09:59