Obavijesti

Sport

Komentari 129

Pala dinastija Brady-Belichick! Prvi naslov prvaka za Eaglese

Pala dinastija Brady-Belichick! Prvi naslov prvaka za Eaglese
21

Tom Brady je postao prvi igrač u povijesti Super Bowla koji je bacio više od 500 jardi, ali izgubio je utakmicu. Philadelphia Eaglesi pobijedili su 41-33 i osvojili svoj prvi trofej Vince Lombardi uopće. A MVP je - Nick Foles!

VIDEO

Pola grada srušili su u Philadelphiji slaveći prvi Super Bowl Eaglesa u povijesti kluba. Srušili su usput dinastiju Billa Belichicka i Toma Bradyja vrhunskim taktičkim potezima Douga Pedersona, koji je dvaput vukao superriskantne poteze riskirajući na četvrtom pokušaju. I oba puta pogodio! Nema što, genijalni strateg Eaglesa ovoga puta nadmudrio je velikog Belichicka... Tamo gdje bi 99 posto trenera ispucalo loptu on je išao na sve ili ništa. I pogodio. Uzeo je sve, Philadelphia je novi šampion!

Jedno jedino rušenje pretrpio je Tom Brady na cijeloj utakmici. I taj jedan "sack" koštao je New England Super Bowla jer je obrana Philadelphije izdržala i u zadnjem, očajničkom napadu Patriotsa uspjela zaustaviti Bradyja i Gronkowskoga.

Nikad nitko prije njega nije odigrao utakmicu s više od 500 jardi dodavanja u Super Bowlu, Brady je sinoć imao točno 505 i tri touchdown dodavanja. No i njega je zakačilo prokletstvo MVP-ja jer devet zadnjih puta kad bi najkorisniji igrač lige dogurao do finala, svaki put bi izgubio. Nije uspio postati prvi igrač sa šest prstenova prvaka NFL-a. 

Philadelphia je vodila od početka, u jednom trenutku imali su vodstvo 15-6 i loptu, ali "fumbleom" su vratili Patriotse u igru i Belichickova momčad prvi put je povela deset minuta prije kraja (33-32). No čovjek za kojeg su svi mislili da će zaribati, pričuvni quarterback Eaglesa Nick Foles, odigrao je utakmicu života. Da je Carson Wentz zdrav i da je igrao ovu utakmicu, nismo sigurno da bi, koliko god dobar bio, bacio 373 dodavanja uz tri bačena touchdowna, ali i jedan ulovljeni! Naime, Foles je krajem prvog dijela prodao trik Patriotsima, i to na četvrtom pokušaju! Prepustio je Clementu da primi snap i odigra za Burtona, a ovaj je našao samog samcatog i zaboraljenog Folesa koji se samo "odmotao" i zaboravljen ušetao u end zone Patriotsa. Remek-djelo Douga Pedersona! Možda i najljepša akcija kompletne NFL sezone.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potres mozga kojeg je pretrpio "reciever" Brandin Cook u prvom poluvremenu bio je veliki hendikep za Patriotse, ali uspjeli su se vratiti i povesti 33-32. Na koncu su ih skupo stajali kiksevi "special teama" kod izvođenja extra pointa, odnosno field goala Stephena Gostkowskog. Dva puta je promašio i to im je odnijelo pobjedu.

Za MVP-ja finala na koncu je proglašen Nick Foles, čovjek za kojeg je cijela Amerika čekala "kad će kiksati" bacao je naprosto briljantno. Donio je prvi naslov prvaka NFL-a u grad Rockyja Balboe. 

Jedan od junaka pobjede Eaglesa svakako je i Zach Ertz. Fantastični 'tight end' Philadelphije lovio je loptu za loptom na najtežim, trećim pokušajima pa i ključnom, četvrtom pokušaju nekoliko minuta prije kraja... A ni sam ne zna kako je uspio uloviti onu loptu koja mu je migoljila iz ruku za touchdown kojim je Philadelphia povela dvije minute i 11 sekundi prije kraja. 

- Hvala bogu da suci nisu poništili taj touchdown, ne mogu ni zamisliti što bi se dogodilo u gradu Philadelphiji da su nakon pregledane snimke promijenili odluku - rekao je Ertz. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu