Obavijesti

Sport

Komentari 7

Super mama Kristina: Ja trčim za Hrvatsku, muž za Njemačku

Super mama Kristina: Ja trčim za Hrvatsku, muž za Njemačku
1

KRISTINA HENDEL (22) Hrvatska atletičarka, koju je zbog ljubavi odselila u Njemačku i tamo osnovala obitelj, pet mjeseci nakon porođaja postala je prvakinja Hrvatske i izborila EP do 23 godine

VIDEO

Dijete mi daje puno više motivacije i energije za trčanje. Prije sam bila puno lošija. Nekad trčim i za njim pa se znam čuvati na pravom treningu, govori s osmijehom hrvatska atletičarka Kristina Hendel (22).

Zagrepčanka s trenutačnom adresom u Njemačkoj višestruka je prvakinja Hrvatske u trčanju na srednje pruge, a uz život profesionalne atletičarke stigne odvojiti vremena i za posao, obitelj te dvogodišnjeg sina Jonathana. Zapravo, to je prava atletska obitelj. I muž Sebastian (22) bavi se trčanjem. On trči pod njemačkom, a njegova supruga pod hrvatskom zastavom.

- Puno je ljepše kad oboje gledamo u istom smjeru. Cilj nam je otići na Olimpijske igre u Tokiju 2020. Jedno drugo motiviramo i ispravljamo na treninzima kako bismo što bolje odradili svaku dionicu - kaže nam Kristina i nastavlja:

- Ima tu i različitosti, ja brinem o potpuno drugačijim stvarima od njega. O prehrani, djetetu, kućanskim poslovima... Kako sam po struci kozmetičarka, brinem i o unosu vitamina na prirodnoj bazi, mazaži te ostalim stvarima po pitanju oporavka nakon treninga. A za realizaciju dolazi njegov dio: trči okolo od tvrtke do tvrtke i traži sponzore, telefonira cijeli dan i uz to studira inženjering.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

On zgodan, ja se trudim... #nofilterneeded #babyboy

Objavu dijeli Kristina Hendel (@tina_hendel)

Atletikom se Kristina počela baviti prije deset godina, kad su je zamijetili treneri Slavko Petrović i Dario Nemec. A onda je stigao studij u New Yorku, gdje joj se život sasvim preokrenuo. Upoznala je Sebastiana i neplanirano ostala trudna.

- Morali smo odlučiti što ćemo i preselili smo se u Njemačku. Nastavila sam trčati i u trudnoći, a već pet mjeseci nakon porođaja lovila sam normu za Europsko prvenstvo do 23 godine. Trener Slavko rekao mi je da je to nemoguće, ali ja sam postala državnom prvakinjom na 10.000 metara s 35:10 minuta, minutu i 20 sekundi brže od zadane norme - govori Kristina, koja se ove godine bazirala na utrke 3000 metara sa zaprekama te pokušava dohvatiti normu za seniorsko Europsko prvenstvo u Berlinu.

Prošli je vikend na mitingu u Belgiji istrčala novi hrvatski rekord 10:02,20, što je samo sedam sekundi ispod norme, a i muž joj je oborio osobne rekorde na dvije, tri i pet tisuća metara. Još im jako malo nedostaje do cilja.

Last hard session done ✅ . . Letze Belastung abgeschlossen ✅ #roadtobydgoszcz #u23europeanchampionships #hendel-running #brooks

Objavljuje Hendel-Running10. srpnja 2017

- Na utrkama sa zaprekama treba odraditi nekoliko utrka da se uhvati pravi ritam i dobije samopouzdanje. Drago mi je što sam pokazala Hrvatskoj da može imati vjeru u srednje pruge i da nije nemoguće doći blizu norme. Trebamo još malo vježbati, a nova prilika za plasman u Berlin čeka nas 10. lipnja na Mediteranskim igrama do 23 godine - kaže Kristina.

Unatoč prednostima života u Njemačkoj, ne dvoji za koga će nastupati u budućnosti.

- Hrvatica sam i voljela bih što dulje nastupati za Hrvatsku. Nakon što dobijem dvojno državljanstvo bit će mi puno lakše organizirati sve i doći do vlastitih sponzora. Bez njih se ne može jer ovdje svakih mjesec dana trebaš ići na pripreme koje koštaju nekoliko tisuća eura. I stalno se uvode neki novi detalji u treniranju o kojima se u Hrvatskoj ne vodi briga - kaže članica Atletskog kluba Zrinjevac, koja sad radi s Australcem Grahamom Crouchom (70), finalistom OIimpijskih igara 1974.

Treninzi i po 12 puta tjedno po sat do sat i pol standardni su program za atletski bračni par Hendel, a kraj tartan staze bodri ih mali Jonathan. Pred njima je, nema sumnje, blistava sportska budućnost.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'