Obavijesti

Sport

Komentari 32

Superbaka: Loptica prema njoj leti 100 na sat, nije ni trznula

Superbaka: Loptica prema njoj leti 100 na sat, nije ni trznula
1

PLEKSIGLAS Iako je između baze gdje stoji udarač i gledatelja postavljena zaštita koju bejzbolska loptica ne može probiti, nikome nije svejedno kad prema tebi ide projektil od 100 na sat. Ali njoj je...

VIDEO

Prirodna reakcija je barem trznuti, pomaknuti glavu u stranu, zažmiriti ili nešto drugo. Ipak je to loptica koja u bejzbolu može postići brzinu i do 170 kilometara na sat. Ali sve to ne vrijedi za gospođu čija je reakcija postala viralni hit koji je pogledalo preko milijun ljudi. Video je postavila MLB momčad Toronto Blue Jays, čija je gospođa vjerna navijačica i godinama sjedi na istom mjestu, odmah iza domaće baze.

Toronto je za vikend slavio protiv Detroita 3-0. U četvrtom inningu domaći igrač Brandon Drury bio je na mjestu udarača. Samo je okrznuo lopticu koja je završila iza njegovih leđa, u pleksiglasu, točno u ravnini glave vremešne navijačice.

No ona na sve to nije ni trepnula! Gotovo je izgledala kao da joj je bilo dosadno i kao da prema njoj leti krafna ili nekakva plišana igračka.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO

Bacač u bejzbolu brze lopte baca između 150 i 165 kilometara na sat, udarač je može poslati brzinom i do 177 km/h. Ova loptica na koju gospođa nije ni trepnula nije bila tako brza, ali svejedno, većina bi reagirala, ne i ona.

- Neustrašiva - komentar je službenog profila momčadi Toronta.

Usporedili su je s Kobeom Bryantom, NBA zvijezdom koja je 2010. godine slično reagirala kad je Matt Barnes lažirao da će mu baciti loptu u lice. Taj GIF dobio je gotovo kultni status među ljubiteljima košarke, ali i američkog sporta općenito.

- On je lud, ali znao sam da nije baš tako lud, zato nisam reagirao - rekao je Kobe.

VIDEO

Misteriozna gospođa

Gospođa Blue Jay, Bejzbol baka, Dama iza baze. 

Sve su to nadimci za gospođu s početka priče, kojoj nitko ne zna ime, ali ako izgovorite neki od ovih nadimaka, prosječni navijač Jaysa znat će o kome se radi.

Gospođa je na utakmicama Blue Jaysa godinama, ne propušta gotovo niti jednu i svaki put sjedi na istom mjestu. Već se razvilo nekoliko teorija zavjere o misterioznoj gospođi, jedna od njih je da se radi o supruzi pokojnog Teda Rogersa, u svoje vrijeme petog najbogatijeg Kanađanina, predsjednika megakompanije Rogers Communications i vlasnika Toronto Blue Jaysa. 

Druga teorija je da je gospođa osvojila glavnu nagradu na natječaju 1987. godine, kad su navijači birali ime stadiona i da je baš njezin prijedlog 'SkyDome' izabran kao najbolji (danas se stadion zove Rogers Centre). 

Prije tri godine s njom je pričala novinarka CBC-a kojoj gospođa nije htjela otkriti identitet, ali rekla je kako godinama ima godišnju kartu i zato sjedi na istom mjestu, ali i da ni na koji drugi način nije povezana s klubom. 

No mnogi navijači Jaysa nisu povjerovali u to i nastavili su se zabavljati raznim teorijama zavjere o misterioznoj gospođi.

Pokazalo se i neustrašivoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka