Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Superiorna Sandra: Iz prvog pokušaja izborila finale diska...

None Foto: Bernd Thissen/DPA/PIXSELL

Sandra Perković rutinski je odradila kvalifikacije i plasirala se u finale diska na Europskom prvenstvu u Berlinu, Sandra je iz prvog pokušaja bacila 64,54 metara i tako s lakoćom skinula normu od 59 metara...

Izlazak na stadion, prebacivanje norme i 'ajmo nazad u hotel. Tako su nekako izgledale današnje kvalifikacije za 'kraljicu diska' i četverostruku europsku prvakinju Sandru Perković. Sandra je s lakoćom prebacila normu za finale od 58,50 metara bacivši 64,54 i tako se ekspresno plasirala u finale Europskog prvenstva koje se održava u Berlinu.

Druga hrvatska predstavnica Marija Tolj nažalost nije uspjela izboriti finale, a ostala je kratka za jedan metar bacivši 55,62.

- Ne želim razmišljati o povijesti i osvajanju još jednog naslova. Uvijek je lijepo kvalificirati se u prvom pokušaju i mislim da će natjecanje biti odlično. Nisu mi drage ove kvalifikacije u kojima je norma daleko ispod mog standarda, a ne želim da izgleda kao da je to što radim bezvrijedno. Na televiziji to uvijek tako izgleda - izjavila je Sandra Perković, koja će u subotu imati priliku postati prvom u povijesti s pet uzastopnih zlatnih medalja na europskim prvenstvima na kojima još nikada nije osvojila drugo mjesto.

Sandra je tako uspješno krenula u boj na rekordno peto europsko zlato. Do sada je zlato na europskim prvenstvima osvajala u Barceloni, Helsinkiju, Zürichu i Amsterdamu.

Osim četverostruke europske prvakinje te dvostruke svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice, kvalifikacijsku normu uspjelo je prebaciti još šest diskašica: Njemice Shanice Craft (61,13 m), Nadine Mueller (60,64 m) i Claudine Vita (59,18 m),  Portugalka Irina Rodrigues (59,22 m), Moldavka Alexandra Emilianov (58,83 m) i Talijanka Daisy Osakue (58,73 m). Uz spomenutih sedam u finale su se na osnovi rezultata plasirale Portugalka Liliana Ca (58,37 m),  Čehinja Eliška Stankova (57,81 m), Srpkinja Dragana Tomašević (57,77 m), Britanka Jade Lally (57,71 m) i Grkinja Hrosoula Anagnostopoulou (56,52 m).

Komentari (30)
  • Pa znamo da ce proc kval pa znamo da je najveca i znamo da imamo medalju...bravo curo sritno i bez ozljeda

    9. 8. 2018,   12:17
  • "Laureat" ide ...................%$&#$%%& .........Novaku Đokovićuuuuuuuu! Nije nepravda Sandra, oprosti on se vraća među 10 najboljih tenisača, pokazuje lijep primjer u sportu da treba raditi i ne predavati se.........Eto tako izleda dodijela nagrade koje je Sandra trebala 5-6 puta uzastopno dobiti, a nije dobila niti jednom!!!!!!

    9. 8. 2018,   14:54
  • ako i ove godine pokori disk ne gine joj nagrada za naj naj atleticarku, sretno

    9. 8. 2018,   12:18