Obavijesti

Sport

Komentari 89

Susjede je srušio Pršo, pa čak i rukometaši u borbi za - broncu

Susjede je srušio Pršo, pa čak i rukometaši u borbi za - broncu
1

Hrvatska je prije četiri godine u borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu pobijedila Sloveniju 31-16. Slovenci su nas u rukometu pobijedili prije 13 godina u polufinalu Eura kad su bili domaćini

VIDEO

Hrvatska i Slovenija veliki su sportski rivali. Pamte se nogometne, rukometne, košarkaške utakmice. Prisjetit ćemo se pet najvećih utakmica iz ova tri sporta u povijesti.

Hrvatska - Slovenija 24-25 (2000.)

Bolan poraz od Slovenaca u utakmici za peto mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu. Bili smo domaćini, očekivala se medalja, a na kraju smo završili na 6. mjestu. Poraz od Slovenije ostavio nas je bez Olimpijskih igara u Sydneyu. Zbog ovog poraza nismo branili zlato osvojeno četiri godine prije. Utakmica je riješena u zadnjim sekundama. Ledena dvorana je nakon 60 minuta ostala u šoku.

Slovenija - Hrvatska 0-1 (2003.)

Hrvatska je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro 2004. godine pobijedila na Bežigradu u Ljubljani 1-0. Junak je bio Dado Pršo, koji je zabio s igračem manje. Četiri dana prije u Zagrebu je završilo 1-1. Slovenci su bili tvrd orah, ali za Pršu nisu imali lijeka. To je sigurno jedan od najvažnijih golova u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

Slovenija - Hrvatska 27-25 (2004.)

rukomet

Petar Metličić dugo će pamtiti polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva sa Slovenijom u Ljubljani. Na parketu je proveo pet minuta, a onda mu je slovenski reprezentativac. Aleš Pajovič zabio prst duboko u oko.

- Osjetio sam jaku bol i znao sam da se dogodilo nešto opasno. Bojao sam se da mi nije izbio oko. Uplašio se i naš liječnik, jer bilo je i krvi, no to je bila krv od nokta kojim me je Pajovič dohvatio po koži. Je li to učinio namjerno ili nije - ne znam. Iskreno se nadam da nije - rekao je Pero nakon utakmice.

Nismo mogli bez ponajboljeg igrača. Slovenci su prošli u finale.

Slovenija - Hrvatska 67-65 (2009.)

Slovenci su bili bolji od nas u četvrtfinalu Eurobasketa u Poljskoj. Na poluvremenu smo vodili osam razlike, ali smo onda u trećoj četvrtini zabili samo tri koša. U dramatičnoj završnici bolje su se snašli Slovenci. Bio je to još jedan u nizu bolnih poraza naše košarkaške reprezentacije.

Hrvatska - Slovenija 31-26 (2013.)

I prije četiri godine smo sa Slovencima igrali u borbi za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Igralo se u Barceloni, a "kauboji" su slavili bez problema. Pobijedili smo 31-26. Domagoj Duvnjak i Ivan Čupić su zabili po osam golova. Nadamo se kako ćemo i večeras otići do bronce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...