Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suze na Maracani: Nogomet se opet igra, tuga ostaje zauvijek

None Foto: REUTERS 6

Jučer je Flamengo prvi put zaigrao nakon požara u klupskoj Akademiji u kojem su poginula desetorica nogometaša iz klupskog podmlatka, djeca u dobi od 14 do 16 godina. Tuga tragedije još uvijek razdire brazilska srca

Sinoć je odigran najveći derbi brazilskog nogometa, glasoviti 'Fla-Flu'. Flamengo protiv Fluminensea. Trebalo se igrati prije tjedan dana, ali noć uoči derbija Brazil i cijeli nogometni svijet potresla je stravična tragedija.

Požar u novoj zgradi Flamengove Akademije na spavanju je zatekao djecu iz klupskog podmlatka, živote je izgubilo desetoro djece u dobi od 14 do 16 godina. Nogomet se jučer opet igrao. Tuga će ostati zauvijek.

Soccer - Taca Guanabara semi-final - Flamengo v Fluminense | Autor: RICARDO MORAES Foto: RICARDO MORAES Maracana je bila prepuna. Navijača, tuge za ugašenim dječjim životima i suza koje nitko nije mogao zaustaviti.

Nogometaši obje momčadi na travnjak legendarnog stadiona izašli su s transparentom na kojem su bila nasmijana lica tragično preminulih mladih Flamengovih nogometaša, na tribinama su i navijači držali deset transparenata sa likovima desetorice poginulih. Minuta šutnje i - bol. Tuga koju ništa ne može otjerati.

Soccer - Taca Guanabara semi-final - Flamengo v Fluminense | Autor: RICARDO MORAES Foto: RICARDO MORAES

Završilo je pobjedom gostiju (jedini pogodak dao je Luciano u zadnjoj minuto sudačke nadoknade) no ovoga puta i vatrenim je Brazilcima rezultat bio nevažan. Mora se nastaviti živjeti pa je Maracana opet otvorila svoja vrata i upalila svoja svjetla, ali nije se igralo za golove i bodove. Igralo se u počast djeci koje više nema.

Soccer - Taca Guanabara semi-final - Flamengo v Fluminense | Autor: RICARDO MORAES Foto: RICARDO MORAES

Preživjeloga Cauana Emanuela na tribinama Maracane grlio je brazilski izbornik Tite, a nakon derbija održana je misa zadušnica na kojoj su se svi poklonili žrtvama. Flamengov predsjednik Rodolfo Landim bio je na koljenima u molitvi za dječje duše.

Rodolfo Landim, President of Flamengo, attends a mass in tribute to fire victims at Flamengo's training centre, in Rio de Janeiro | Autor: PILAR OLIVARES Foto: PILAR OLIVARES

Uzrok požara u Akademiji 'Ninho do Urubu' u zapadnim dijelu Rio de Janeira najvjerojatnije su bile električne instalacije tj. kratki spoj koji je zapalio prvu iskru iz koje je nastao požar sa stravičnim posljedicama.

Komentari (2)
  • Strašno nešto...kako uopće igrati nakon ovakvog nečega...djeco počivajte u miru RIP!!!

    16. 2. 2019,   08:58