Obavijesti

Sport

Komentari 30

Svađa Prosinečkog i Begovića: 'Vrijeđa mene i reprezentaciju'

Svađa Prosinečkog i Begovića: 'Vrijeđa mene i reprezentaciju'
1

Razgovarao sam s njim, dao mi je razloge koji za mene nisu bili značajni, objasnio je Žuti zašto nije zvao golmana Bournemoutha, a ovaj mu je replicirao: "Ja sam njega zvao, ali nije mi odgovarao"

VIDEO

Objava popisa izbornika Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije u rujnu protiv Sjeverne Irske i Austrije izazvala je pravu buru u susjednoj nam državi.

Na njemu se, naime, ponovno nije našao najbolji golman među "zmajevima" Asmir Begović, kojemu je Žuti zamjerio što nije bio raspoloživ za protekle dvije akcije reprezentacije.

- U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći. Rekao sam "OK", ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju - rekao je Prosinečki i dodao:

- Razgovarao sam s njim i opet ću. Dao mi je razloge zašto ga nije bilo i koji su njemu veliki, ali za mene nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki se igrač treba zabrinuti za svoje mjesto u momčadi. Nitko nije predodređen i mora se znati ponašati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Golmanu Bournemoutha nije trebalo dugo da ponudi svoju verziju priče. Oglasio se u dugoj objavi na Facebooku.

"Ovo je za mene bio jedan od najtežih dana u profesionalnoj karijeri jer se nisam nadao da će nakon deset godina u reprezentaciji netko izbrisati moje ime bez da me je barem nazvao ili posjetio i osobno objasnio o čemu se i kakvom problemu radi. Doslovno sam danas izašao s treninga i preko poruka i novinskih tekstova saznao da ovaj put nisam na popisu reprezentacije i iskreno mislim da je to nedopustivo i da vrijeđa ne samo mene, nego instituciju reprezentacije", napisao je Begović pa prešao na stvar:

"Dvaput sam od izbornika tražio poštedu. Prvi put zbog ozljede koju sam vukao od siječnja, a Nogometnom savezu, izborniku i našem medicinskom timu poslao sam kompletnu medicinsku dokumentaciju. S dopuštenjem izbornika propustio sam okupljanje kako bih se za vrijeme pauze što bolje oporavio. Drugi put dogodio mi se privatni problem; kao bivšeg igrača i čovjeka zamolio sam izbornika da me poštedi utakmica. Nisam zahtijevao, nisam tražio, nisam uvjetovao, samo sam zamolio i izbornik mi je u kratkom razgovoru dao dopuštenje. Da nije, prihvatio bih to i došao na okupljanje."

Iako bih želio izbjeći bilo kakvu komunikaciju preko medija jer to nije način na koji se stvari trebaju riješavati,...

Objavljuje Asmir BegovićPonedjeljak, 20. kolovoza 2018.

"U tri mjeseca koja su uslijedila nitko me od trenera ili predstavnika saveza nije nazvao ili rekao da postoji bilo kakav problem jer, da jest, ja bih ga barem pokušao riješiti. Slažem se da u reprezentaciji treba postojati hijerarhija i red, ali ja sam tu hijerarhiju u ovom slučaju poštovao i nisam zaslužio da me se prikazuje kao nekoga ko izbjegava utakmice."

"Isto tako nije istina da je izbornik sa mnom o tome razgovarao; otkad je Prosinečki izbornik, osim kada sam ja zvao da ga zamolim za poštedu, nije me zvao, posjećivao ili kontatirao na bilo koji način. Štoviše, više puta zvao sam izbornika da se čujemo ili vidimo smatrajući da je to normalan odnos, ali nisam dobivao nikakav odgovor."

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se odnos na relaciji Prosinečki - Begović dalje razvijati i koliko će to utjecati na atmosferu i rezultate reprezentacije BiH.

Popis reprezentativaca BiH:

Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor) i Riad Bajić (Bašakšehir)

RIJEŠITE KVIZ: Koliko dobro vidite?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta