Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Svaka čast Juranoviću, njegov potez vraća vjeru u nogomet...'

None Foto: Pixsell

Hvala Juranoviću za taj potez, time je dao pečat svemu ovome. Možemo mi biti veliki konkurenti, navijati za svoje, ali te stvari vraćaju vjeru u nogomet, rekao je Matjaž Kek...

Hajduk i Rijeka odigrali su 1-1 u jubilarnom 150. jadranskom derbiju. Rijeka je bila puno bolja momčad i činilo se da će još jednom pobijediti Hajduk, no Caktaš je golom iz penala u 87. minuti donio Splićanima toliko željeni bod.

To je samo dio od činjenica u kojima su se neposredno nakon 150. Jadranskog derbija složili treneri oba kluba. Matjaž Kek sada protiv Hajduka ima 13 pobjeda, 8 remija i 1 poraz, a Željko Kopić protiv Rijeke 2 pobjede, 10 remija i 4 poraza. Večeras je nemjerljivo zadovoljniji rezultatom bio Kopić

- Izuzetno zahtjevna utakmica. Prvih 20 minuta smo bili dobri, no nedostajao je kvalitetni pas prema naprijed. Nakon toga je Rijeka počela kontrolirati igru i postali su puno opasniji. Mi smo uspjeli nakon jedne individualne akcije uzeti bod - počeo je Željko Kopić.

- Treba priznati da je Rijeka bila puno bolja momčad. Mi smo dali sve od sebe i nagrađeni smo s tim bodom. Ima prostora za napredak u cijeloj našoj momčadi, a posebno nam je problem vezni red jer nemamo dovoljno igrača u rotaciji -  rekao je Kopić te se osvrnuo na prijelazni rok.

- Eventualni dolasci ovise o odlascima, pokušavamo donijeti najkvalitetnije odluke s obzirom na cijelu situaciju i vidjet ćemo do kraja roka kakve ćemo sve poteze povući.

- Puno igrača je opterećeno, igra u kontinuitetu, do četvrtka ćemo napraviti procjenu tko će igrati u Bukureštu. Vjerujem da ćemo proći, isto želim i Rijeci.

Kapetan Josip Juranović napravio je potez utakmice kada je vratio loptu Rijeci.

- Juranovićev fair-play? Rekao mi je da mu se učinilo da je taj duel bio drukčiji od onoga što je dosuđeno i reagirao je onako kako moj igrač tj. kako igrač Hajduka i treba reagirati. To je duh u kojem odgajamo nogometaše - rekao je Hajdukov trener.

A Matjaž Kek jedva se suzdržao od (otvorenijeg) komentiranja suđenja.

- Ne mogu biti zadovoljan rezultatom. Utakmica je bila s očekivano puno duela, agresivnosti, borbe, na kraju se mora uključiti još netko... Previše smo opet imali šansi, put nas je puno koštao, Hajduk je jednom ili dvaput pucao i došao do željenog boda - rekao je Kek te prokomentirao dosuđeni penal za Hajduk.

- Ne mogu biti zadovoljan, a ostalo bolje da ne komentiram. Sad sam pogledao situaciju, a čovjek koji ima Fifin znak će isto valjda vidjeti, preblizu je bio... Da, pričam o penalu.

- Trebali smo ranije riješiti utakmicu, to su takve utakmice s puno naboja, razočaranje je veliko, ali nismo izgubili, bila je vidljiva velika želja za pobjedom, gledat ćemo još takvih utakmica. Veliki kompliment igračima obje momčadi.

Pavičić na klupi sve do 92. minute... Zašto?

- Zato što ne igra dobro.

A osvrnuo se i na sjajan fair play potez Juranovića.

- Hvala Juranoviću za taj potez, time je dao pečat svemu ovome. Možemo mi biti veliki konkurenti, navijati za svoje, ali te stvari vraćaju vjeru u nogomet - rekao je Kek te prijateljski poželio sreću Hajduku u Europi.

- Svu sreću želim Hajduku u Bukureštu - zaključio je Slovenac.

Komentari (71)
  • Teško za gledati, žalosno. Moj Hajduk je spao na šaku jada. U Hajduku ne štima ništa, a nije nam Mamić kriv. Stručni ljudi ne znaju svoj posao, ili ne mogu raditi. Prodaje se ono što i malo vrijedi, a dovodi se loš igrač. A što više reći "par sati" prije "pretkola", prodaje se igrač, toga nigdje nema, na žalost samo u Hajduku.

    12. 8. 2018,   23:50
  • Kopiću ok da si priznao da je Rijeka bila puno bolja,pa logično je da ima prostora za napredak Hajduka,kad od ovakve igre mislim da gore i ne može.Bod ko kuća je ovo večeras

    12. 8. 2018,   23:43
  • Rijeka je bila puno bolja,nažalost penal nema veze bio on ili ne,tko je kriv recimo Heberu koji je imao ne stopostotnu šansu nego tisuću postotnu šansu i puca onako...i koliko još šansi.

    13. 8. 2018,   06:57