Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svakog posta 1033 dana dosta! Kad je zadnji put Mateo zabio...

None Foto: 24sata/REUTERS

Mateo Kovačić zabio je gol za Chelsea protiv Valencije (2-2) nakon što je 1033 dana, odnosno skoro tri godina 'postio'. Mnogo se toga promijenilo otkad je zabio za Real još tamo u siječnju 2017.

Zlatko Dalić taman je napuštao Al-Ain, daleko od svjetla reprezentacije, a Danija Olma na djelu su vidjeli samo oni koji su dolazili gledati B momčad Dinama. Eh, da, Bruno Petković bio je “anonimus” hrvatskoj javnosti... U to vrijeme, dakle u siječnju 2017., Mateo je u španjolskom prvenstvu za Real zabio gol Sociedadu. A na sljedeći gol u nekom natjecanju čekao je 1033 dana.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ma već sam odustao od golova - rekao je Mateo nakon što je u Ligi prvaka zabio Valenciji.

Njegov post bez gola bio je odličan šlagvort suigračima u Chelseaju, koji su se počeli šaliti na taj račun. Jedni su obećali da se neće šišati dok ne zabije, drugi da će pustiti brkove, treći da će počastiti cijeli klub ako zabije... Mateo je u tom periodu imao odličnih utakmica, veličanstvenih poteza, no gol ga nije htio. Neće pa neće.

Foto: 24sata Arhiva/Pixsell

- Puno smo zezali Matea u svlačionici jer je nevjerojatno da igrač takve kvalitete ne može zabiti. Mislim da bi ih trebao zabiti puno više. Eto, sad je mogao zabiti dva - rekao je Lampard, kod kojeg se Mateo preporodio.

Eh, da, puno je prošlo od tog Mateova gola. Zapravo, zabio je jedan između Sociedada i Valencije, ali to je bilo u prijateljskoj utakmici. Od tog siječnja 2017., kad mu je za gol asistirao Ronaldo, Portugalac je zabio 101 gol. U redu, napadač je, to mu je i posao. Zlatko Dalić tad je napuštao Al-Ain i potom je bio osam mjeseci bez posla.

Champions League - Group H - Valencia v Chelsea | Autor: ANDREW BOYERS Foto: ANDREW BOYERS

Preuzeo je reprezentaciju, izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, došao do finala, potom izborio nastup na Europskom prvenstvu. A Mateo je čekao gol. I konačno ga je dočekao.

Komentari (22)
  • Neka samo zabija, ispričavam se što ovakve stvari guram u sport ali zašto ne napišete članak o tome kako ljudi krivotvore potpise na štandovima Kolinde i još govore kako nemaju riječi....

    28. 11. 2019,   22:52
  • I ja bi valjda za toliko dana naletio na odbijenu loptu i zabio ...i ako nisam profic😂😂😂

    28. 11. 2019,   23:28
  • Mali je krumpir od igrača

    29. 11. 2019,   05:04