Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve čisto: Dinamo je od Grada zakonito primio 214 milijuna kn

None Foto: Daniel Kasap/PIXSELL 3

Grad Zagreb je u potpunosti postupio po Zakonu o sportu u dodjeli sredstava Dinamu, rekla je predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec. Sve je bilo čisto...

Dinamo neće morati vratiti 214 milijuna kuna koje je kroz šest godina dobio od Grada Zagreba. S druge strane, Hajduku je odobren proces restrukturiranja i jamstva Grada Splita od 30 milijuna kuna. Zaključci su to Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. 

Čelnica AZTN-a Olgica Spevec najavila je da će od 1. srpnja potpore gradova profesionalni klubovi moći dobivati samo za omladinske škole, trenere omladinske i slično, a ne više primjerice za pripreme prve momčadi profesionalnog kluba. 

- U dodjeli sredstava Dinamu Grad Zagreb je u cijelosti postupio po Zakonu o sportu. Sve će biti transparentnije i klubovi će morati na posebnom računu voditi za što su trošili novce nakon što uđemo u EU - rekla je Spevec. 

U slučaju Dinama, Agencija je obustavila postupak jer je zaključeno da se radi o pomoći po Zakonu o sportu, a ne po Zakonu o državnim potporama.

Komentari (180)
  • Kod nas je svaki lopovluk bio po zakonu.... a sada kad EU nebu dozvolila lopovluke to nazivaju " usklađivanjem". Pa ti sada vidi koliko smo opljačkani po pravednim hrvatskim zakonima.

    19. 6. 2013,   13:40
  • Malo je 30 milijuna eura, očekujem bar 300 u idućem mandatu, pa nećemo morati prodavati one s 17 i 18 godina, već tek od 19.

    19. 6. 2013,   13:10
  • Dinamo papa od gradskog proračuna više nego krokodil !

    19. 6. 2013,   15:05