Obavijesti

Sport

Komentari 61

Sve je gotovo! Ante Rebić je deveti Hrvat u povijesti Milana

Sve je gotovo! Ante Rebić je deveti Hrvat u povijesti Milana
1

Milan je doveo našeg reprezentativca koji je provjeren igrač, osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i koji ima iskustva igranja u Serie A. Baš takav tip igrača potreban je talijanskom velikanu

VIDEO

U posljednjim trenucima prijelaznog roka Milan je doveo Antu Rebića! Splet okolnosti oko transfera devetog Hrvata u jedan od najvećih svjetskih klubova pogodovao je munjevitoj reakciji obiju strana, dobre pregovaračke sposobnosti čelnika i zadovoljeni apetiti Eintrachta iz Frankfurta rezultirali su transferom koji će nadograditi Milanovu igru.

Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt

Ante Rebić proteklih je tjedana proveo u svađi s čelnicima Eintrachta, u nedjelju nije bio ni na klupi u pobjedi protiv Fortune iz Düsseldorfa jer je samoinicijativno zatražio da ne igra. Sve je, ustvari, bilo potaknuto prikrivenim transferom u Milan na kojem su Zvonimir Boban i Paolo Maldini radili nakon što su propali pregovori s Atletico Madridom za Angela Correu.

Rebić je u nedjelju kasno uvečer sletio u Milano, a po dolasku je poručio da je vrlo sretan i zadovoljan što je stigao u tako veliki klub, ali da će više informacija reći u ponedjeljak. Sutradan je uspješno obavio liječničke preglede i potpisao ugovor o dvogodišnjoj posudbi s mogućnošću otkupa za 25 milijuna eura po isteku.

Eintracht je morao pustiti nezadovoljnog igrača, međutim čelnici su tražili savršenu formulu koja bi zadovoljila apetite i jednih i drugih. Stoga je u transfer 'ubačen' i Andre Silva, Ronaldov poklonik iz reprezentacije, koji se nakon dolaska na San Siro nikako nije uspio nametnuti.

Mladi Portugalac nekako se pogubio nakon odlaska iz domovine pa ga čak ni posudba u La Ligu u Sevillu, ligu sličniju portugalskoj, nije trgnula i probudila. Sreću će potražiti u Njemačkoj gdje bi takav profil igrača mogao odgovarati igri Frankfurta. 

Europa League - AC Milan vs Rijeka

Što će Rebić donijeti Milanu?

S druge strane, Milan je doveo našeg reprezentativca koji je provjeren igrač, osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i koji ima iskustva igranja u Serie A budući da je prije odlaska u Frankfurt bio član Fiorentine četiri sezone s posudbom u Hellas Veroni jednu sezonu.

Soccer - International Champions Cup - Chelsea v Fiorentina - Stamford Bridge

Propali transfer Corree otvorio je 'rossonerima' puno bolju opciju jer je baš takav tip igrača potreban današnjem Milanu. Brz i okretan, prodoran ofenzivac koji se s lakoćom s krila zabada u sredinu i distribuira lopte suigračima.

Posljednje dvije sezone Milanu se zamjerao upravo manjak opcija u napadu, odnosno završni moment odigranih akcija. Rebić je tip igrača koji može donijeti razliku u napadu talijanskog velikana i uz Susa i Paquetu sjajno otvarati prostor te dijeliti lopte Piateku.

Deveti Hrvat u Milanu

AC Milan je talijanski klub s najvećom poviješću Hrvata u svojoj momčadi. Još tamo od legendarnog Zvonimira Bobana 1991. godine, koji je ostavio neizbrisiv trag na San Siru, preko Daria Smoje, Darija Šimića, Dražena Brnčića pa onda i Marija Pašalića, Alena Halilovića, Nikole Kalinića i Ivana Strinića, Ante Rebić deveti je Hrvat u svlačionici Milana.

CHAMPIONS LEAGUE SOCCER

Posljednji koji je ostavio neki značajniji trag bio je ujedno i prvi. Zvonimir Boban osvojio je s Milanom Ligu prvaka i četiri naslova Serie A pa legendarnu desetku prepustio Rui Costi.

Milan se nada da će deveti Hrvat biti barem djelomično uspješan kao prvi, no bitnije je da je trener Marco Giampaolo dolaskom Rebića dobio ogromnu širinu u napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe