Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sve što morate znati o KSW-u: Najveći spektakl ovih prostora

Sve što morate znati o KSW-u: Najveći spektakl ovih prostora
1

Regionalne MMA zvijezde na jednom mjestu - upravo to garantira sjajan KSW 51 u zagrebačkoj Areni. Ulaznice su već skoro rasprodane što garantira najveći MMA spektakl ovih prostora ikada

VIDEO

Najjača europska MMA organizacija KSW konačno je došla u Hrvatsku! Poljski entuzijasti mješovitih borilačkih sportova za ovu prigodu pripremili su sjajan fight card pun domaćih boraca i već se sada naširoko smatra da bi mogao biti jedan od većih pogodaka promocije.

Pokretanje videa...

KSW - Otvoreni trening 01:46

Pokretanje videa...

Erko Jun - KSW 00:21

Sve regionalne MMA zvijezde na jednom mjestu - upravo to garantira spektakl na KSW 51 u zagrebačkoj Areni. Tjedni i tjedni priprema, spariranja, napornih treninga, stroge dijete i pripremanja taktika svode se na večeras.

U glavnoj borbi večeri snage će odmjeriti peterostruki svjetski 'Strongman' i jedna od najvećih poljskih zvijezda Mariusz Pudzianowski protiv bivšeg bodybuildera iz Bosne i Hercegovine Erka Juna, koji trenira pod palicom hrvatskog MMA stručnjaka, menadžera i vlasnika UFD Gyma Ivana Dijakovića.

'Soldić je prepoznao talent, bit će šou kad čujete ulaznu stvar'
'Soldić je prepoznao talent, bit će šou kad čujete ulaznu stvar'

Udarački vatromet u glavnoj borbi večeri je zagarantiran, no KSW 51 pružit će obilje dobrih okršaja.

Tko će zadnji ostati na nogama? Tko će dominirati u parteru i slaviti majstorskim submissionom? Tko će se okruniti titulom i postati novi kralj KSW-a? Donosimo kratki pregled ključnih informacija uoči večerašnjeg spektakla.

Što je KSW?

KSW, punim imenom Konfrontacja Sztuk Walki, najjača je europska MMA organizacija koja se svrstava odmah iza UFC-a i Bellatora. Vlasnici su Poljaci, a čelni čovjek je Martin Lewandowski.

Promocija je nastala 2004. godine, a postala je toliko popularna da je MMA u Poljskoj nadišao nogomet i MMA zvijezde imaju veći status popularnosti nego nogometne.

Kako je KSW dospio baš u Hrvatsku?

Prvenstveno velikom voljom i radom Ivana Dijakovića, vlasnika UFD Gyma i glavnog menadžera mnogim našim borcima od kojih je uvjerljivo najveće ime Roberto Soldić.

Dijaković je zajedno s Lewandowskim nakon sastanaka u Beogradu i Zagrebu s Gradom Zagrebom uspio dogovoriti slobodan termin u zagrebačkoj Areni. Hrvatska nosi veliku povijest borilačkih sportova, što se posebice svidjelo vlasniku KSW-a Lewandowskom i s oduševljenjem je zavrnuo rukave i bacio se na organizaciju zagrebačkog eventa.

Tko će se boriti na KSW-u 51 u Zagrebu?

GLAVNA BORBA VEČERI:

Teška kategorija (do 120kg)

Mariusz Pudzianowski (12-7) vs. Erko Jun (3-0)

SUNASLOVNA BORBA VEČERI:

Catchweight 73 kg

Borys Mańkowski (19-8-1) vs. Vaso Bakočević (39-18-1)

Bantam kategorija (61kg), borba za inauguralni pojas

Antun Račić (23-8-1) vs. Damian Stasiak (11-6)

Pero kategorija (66kg)

Filip Pejić (14-2-2) vs. Daniel Torres (9-4)

Srednja kategorija (84kg)

Aleksandar Ilić (12-2) vs. Cezary Kęsik (9-0)

Teška kategorija (do 120kg)

Ante Delija (16-3) vs. Oli Thompson (18-10)

Poluteška kategorija (93kg)

Ivan Erslan (7-0) vs. Darwin Rodriguez (9-4)

Laka kategorija (70kg)

Roman Szymański (11-5) vs. Milos Janičić (11-2)

Velter kategorija (77kg)

Krystian Kaszubowski (7-1) vs. Ivica Trušček (38-32)

Bantam kategorija (61kg)

Sebastian Przybysz (5-2) vs. Lemmy Krušič (20-6)

Koliko košta karta?

Ulaznice za KSW 51 skoro su rasprodane. Više od 13 tisuća zaljubljenika u borilačke sportove svjedočit će spektaklu uživo što je bolja posjećenost i od UFC-a u Zagrebu. Većine karata više nema u prodaji, no cijene su se kretale od 50 do 1600 kuna.

Tribina dolje koštala je od 100 do 300 kuna, a tribina gore 50 kuna. Za parter ste morali izdvojiti između 350 i 1600 kuna.

Sve cijene i raspored sjedenja u Areni pogledajte OVDJE.

Kada počinje priredba?

Spektakl počinje u 19 sati i preporučuje se nešto raniji događaj zbog velike gužve koja se očekuje. Glavni dio programa po rasporedu kreće u 21:50 sati.

Gdje će biti prijenos?

Ako niste u mogućnosti posjetiti Arenu Zagreb, ne trebate očajavati! Prijenos će biti dostupan putem online platforme RTL-a i uživo na televizijskom prijenosu.

Gdje i kako gledati - više saznajte OVDJE.

Glavne zvijezde večeri

Uvjerljivo najveće zvijezde večeri bit će Mariusz Pudzianowski, peterostruki 'Strongman' i Erko Jun. Tu su još Borys Mankowski, velika poljska MMA zvijezda kao i Vaso 'Psihopata' Bakočević. Zahvaljujući svojem karakteru vjerojatno je upravo to najiščekivaniji okršaj večeri.

Vaso Bakočević: 'Pobijedit ću Mankowskog, uzet pare i kući'
Vaso Bakočević: 'Pobijedit ću Mankowskog, uzet pare i kući'

Tu su još Aleksandar Ilić, koji je pažnju zaplijenio sjajnim nokautom protiv Janikowskog, ali publici prvenstveno zanimljiv zbog maske Jokera koju nosi prilikom predstavljanja i vaganja.

Od domaćih boraca tu su Antun Račić, koji se bori za inauguralni pojas bantam kategorije, Cro Copov Ante Delija, Ivica Trušček  te super atraktivni ATT-evi Filip 'Nitro' PejićIvan Erslan.

Račić: Savjete mi je dao i veliki GSP, u Areni ću osvetiti Pejića
Račić: Savjete mi je dao i veliki GSP, u Areni ću osvetiti Pejića

Na što obratiti pažnju?

Na sjajnu produkciju koju KSW pruža. 

Ono što KSW odvaja od ostatka borilačkih organizacija je fantastičan produkcijski dio u dvorani prilikom najave i predstavljanja boraca.

Veliki video zid popraćen light showom i glazbom uz moćan glas najavljivača nudi uvid u vrhunske grafike i animacije, koje su spremne oduševiti i raspametiti čak i one najzahtjevnije.

KSW je izrazito ponosan na doticaj s modernom tehnologijom. Efekte kakvi će biti u Areni na ovakav način ne koristi čak ni UFC.

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka