Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve U21 face na okupu! Dečki, ponovite Srnu, Eduarda i Niku

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska U-21 reprezentacija odlazak na Euro čeka još od 2004. i Njemačke kada je reprezentaciju vodio Martin Novoselac. Bila je to generacija Darija Srne, Nike Kranjčara, Danijela Pranjića i Eduarda

Izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača za odlučujuće utakmice protiv Grčke i San Marina. 

U odnosu na utakmicu s Bjelorusijom otpali su Michele Šego (Hajduk), Robert Mudražija (Osijek) te Kristijan Bistrović (CSKA Moskva).

Naravno, tu su glavne zvijezde poput Nikole Vlašića, Josipa Brekala i Duje Ćalete-Cara, njih je izbornik Zlatko Dalić ustupio mladoj reprezentaciji.

S dvije pobjede kvalificirali bi se na Europsko prvenstvo sljedećeg ljeta u Italiji i San Marinu. 

Protiv Grka igramo 12. listopada na Drosini u Puli, a tri dana kasnije gostujemo San Marinu. Grci nam trenutno bježe tri boda, a budući da smo prvu utakmicu odigrali 1-1 kod njih, sada bi s pobjedom preuzeli prvo mjesto koje izravno vodi na Euro.

San Marino je pak najgora momčad skupine, nemaju niti boda...

Naši mladići su 10. rujna pobijedili Bjelorusiju 4-0, a golove su zabili Marin Jakoliš (16'), Ivan Šunjić (44'), Alen Halilović (46') i Josip Brekalo (65').

Hrvatska U-21 reprezentacija odlazak na Euro čeka još od 2004. i Njemačke kada je reprezentaciju vodio Martin Novoselac. Bila je to generacija Darija Srne, Nike Kranjčara, Danijela Pranjića i Eduarda da Silve.

Na tom smo Euru ispali u skupni kao posljednji, a svoj prvi nastup na Euru imali smo 2000. u Slovačkoj gdje također nismo prošli skupinu.

Pa dečki, vrijeme je za pravi rezultat!
 

Komentari (37)
  • Reprezentacija djeluje stvarno jako, ali opet ne očekujem previše, imali smo mi i prije jakih generacija pa nisu imali nekih uspjeha u tim U natjecanjima, dobra stvar je što većina tih glavnih igrača u mlađim uzrastima bez obzira na neuspjehe u mlađim kategorijama redovito postanu ozbiljni igrači za A reprezentaciju i igraju u velikim klubovima, s druge strane u košarci je skroz suprotna situacija, redovito osvajamo medalje u mlađi uzrastima, ali jako malo tih igrača postanu ozbiljni u seniorskoj košarci...

    2. 10. 2018,   12:03
  • Ajmooooooo. Uff dobro izgleda ekipa

    2. 10. 2018,   11:31
  • Pa realno jaka momčad, izgleda mi izbornik najslabija karika.

    2. 10. 2018,   14:38