Obavijesti

Sport

Komentari 9

Švedska ispustila pobjedu, gol 'furije' vrijedan Eura u finišu...

Švedska ispustila pobjedu, gol 'furije' vrijedan Eura u finišu...
1

'Zmajevi' su poraženi su na gostovanju u Ateni sa 2-1, a presudio je autogol Kovačevića u 88. minuti. Unatoč izjednačujućem golu Dinamovog veznjaka Amera Gojaka nakon početnog vodstva Grka...

VIDEO

Spas u zadnji čas, reklo bi se. Druga minuta sučeve nadoknade bila je kobna za Švedsku u kojoj je propala nada u pobjedu nad velikom Španjolskom. Heroj "Furije" bio je Rodrigo, igrač Valencije za 1-1.

Napadač Valencije Rodrigo postigao je pogodak u drugoj minuti sučevog dodatka, kojim je Španjolska izjednačila na gostovanju u Švedskoj na 1-1 i s tim bodom osigurala plasman na EURO 2020., dok je autogolom Kovačevića u posljednjim minutama reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena sa 2-1 u Grčkoj i tako ostala samo s teoretskim izgledima za drugo mjesto u skupini.

Šveđani su u Friends Areni u Solni poveli u 50. minuti pogotkom Berga. No, Rodrigo je nekadašnje europske prvake odveo na EURO 2020. izjednačivši u drugoj minuti sučevog dodatka.

Norveški bod za spas Šveđana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šveđani su se zadržali na drugom mjestu u skupini, samo zahvaljujući tome što je Norveška osvojila bod u Bukureštu pogotkom Sorlotha u drugoj minuti sučevog dodatka. Rumunjska je do tada vodila golom Mitrite, a domaća reprezentacija je deset minuta prije propustila priliku za vodstvo kad je kazneni udarac Puscasa obranio Jarstein.

Španjolska je na čelu skupine F sa 20 bodova, pet više od Švedske i šest više od Rumunjske, koja će 15. studenog ugostiti Šveđane u ključnoj utakmici za drugo mjesto. Šveđani u posljednjem kolu dočekuju Farske Otoke, a Rumunji putuju u Španjolsku.

Italija uvjerljiva u skupini J

U skupini J Italija je ostala s maksimalnim učinkom pobijedivši Lihtenštajn u gostima sa 5-0, dok je Finska trijumfom 3-0 u Armeniji napravila veliki korak ka drugom mjestu, s obzirom da u posljednja dva kola ulazi s pet bodova prednosti pred Armenijom i reprezentacijom BiH. Finci 15. studenoga dočekuju Lihtenštajn i pobjedom postaju neuhvatljivi za konkurente.

'Zmajevi' poraženi u Grčkoj

Izabranici Roberta Prosinečkog poraženi su na gostovanju u Ateni sa 2-1, a presudio je autogol Kovačevića u 88. minuti. Grci su poveli u 30. minuti golom Pavlidisa, a u 35. minuti je izjednačio Dinamov veznjak Amer Gojak. BiH samo teoretski može još osvojiti drugo mjesto i tako se kvalificirati za EURO, ali priliku za popravak će imati u dodatnim kvalifikacijama u ožujku sljedeće godine.

Švicarci i dalje u konkurenciji

Veliku pobjedu ostvarila je Švicarska, koja je sa 2-0 svladala Republiku Irsku i tako ponovno konkurira za plasman. Seferović je pogodio za vodstvo u 16. minuti, a u sučevom dodatku Duffy je poslao loptu u svoju mrežu za konačnih 2-0. Švicarci su propustili i kazneni udarac koji je Rodriguezu obranio Randolph.

U skupini D na vrhu je Irska, a druga Danska, svaka s po 12 bodova. Švicarci imaju 11 bodova, ali u preostale dvije utakmice čekaju ih najslabije momčadi u skupini - domaćini su Gruziji i idu u goste Gibraltaru. Irci još uvijek drže sve u svojim rukama, jer će 18. studenoga ugostiti Dance u Dublinu i eventualnom pobjedom će biti bolji od njih u međusobnim dvobojima u slučaju istog broja bodova. Danska će prethodno morati pobijediti Gibraltar u Kopenhagenu. (eg)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet