Obavijesti

Sport

Komentari 8

Švedski golman ide psihologu, brani čuda i 'secira' sve igrače

Švedski golman ide psihologu, brani čuda i 'secira' sve igrače
1

U prvoj utakmici, protiv Islanda, imao je 11 obrana, no napad mu je potpuno zakazao, pa su u prvih 13 minuta zabili samo četiri gola. Protiv Srbije je bio briljantan, imao je 19 obrana

VIDEO

Ako se razbrani, jadna nam majka. Mikael Appelgren u prve dvije utakmice bio je najbolji švedski igrač. Za utakmicu protiv Hrvatske posebno se pripremao, analizirajući gdje pucaju Cindrić, Štrlek, Čupić, Stepančić... Dečki, oprez, Mikael je čudesan!

Ono što se u nekim zemljama ne želi priznati, jer bi, kao, sportaša smatrali ludim, to se u Skandinaviji radi svakodnevno. Igrači imaju psihologe, koji im razgovorom pomažu uoči svake važnije utakmice. Johan Ekengren razgovara s Mikaelom Appelgrenom, 28-godišnjim golmanom Švedske.

- Psihički sam puno ojačao, oslobodio sam se pritiska, straha. Cijelu utakmicu sam miran, čak i ako ne krene dobro, jer znam da mora doći moje vrijeme - rekao je Appelgren.

U prvoj utakmici, protiv Islanda, imao je 11 obrana, no napad mu je potpuno zakazao, pa su u prvih 13 minuta zabili samo četiri gola. Protiv Srbije je bio briljantan, imao je 19 obrana, a kod 24-22 skinuo je dva zicera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gledao sam kako pucaju srpski igrači, vidio sam da uvijek gađaju na prvu stativu. Uoči svake utakmice imam posebnu pripremu, gledam kako pucaju protivnički igrači - kaže Mikael.

I zato, dečki, oprez. Nema sumnje da je Appelgren itekako dobro proučio Čupića, Horvata, Štrleka, Stepančića, Cindrića i ostatak društva. No isto tako sigurni smo da naši dečki imaju skriveni arsenal raznovrsnih udaraca kojim će nadmudriti Šveđanina.

Najgori scenarij je ako obrani prvih nekoliko udaraca, kao protiv Srbije. Tad, rukometnim rječnikom, zaključa gol i ne piše nam se dobro. Uostalom, toliko je dobar da je svom klubu RN Löwenu donio dva povijesna naslova prvaka Njemačke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke