Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sven Cepuš nije uspio izboriti polufinale na 800 metara...

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nažalost, iako je bio na razini svog osobnog rekorda (1:47.51), Sven Cepuš je imao sedmo vrijeme od onih koji nisu bili među prvom trojicom...

Hrvatski atletski reprezentativac na 800 metara, 18-godišnji Zagrepčanin Sven Cepuš, imao je ukupno 13. vrijeme kvalifikacija (1:47.56 minuta) na seniorskom Europskom prvenstvu u Berlinu, ali se nije uspio probiti u polufinale, jer mu je to bilo dovoljno tek za sedmo mjesto u njegovoj kvalifikacijskoj skupini.

Iz svake od četiri kvalifikacijskih skupina trojica najbržih trkača su izravno izborila mjesto u polufinalu, a pridružila su im se još četvorica s najboljim vremenom od preostalih atletičara.

Nažalost, iako je bio na razini svog osobnog rekorda (1:47.51), Sven Cepuš je imao sedmo vrijeme od onih koji nisu bili među prvom trojicom. Iz njegove su kvalifikacijske skupine po vremenu ušla čak trojica trkača, što svjedoči o tome koliko je brza bila.

Bez obzira što nije izborio mjesto u polufinalu, Cepuš je svojim nastupom u kvalifikacijama i ostvarenim vremenom opravdao odlazak na svoje prvo seniorsko Europsko prvenstvo.

Komentari (5)
  • Ne zanima me, otkad nema Bolta ne pratim sprinteve..Bolt i Mo Farah legende trkacke atletike

    9. 8. 2018,   15:12