Obavijesti

Sport

Komentari 165

Potres u Dinamu! Maknuli su Svetinu zbog Zdravka Mamića?

Potres u Dinamu! Maknuli su Svetinu zbog Zdravka Mamića?
7

Članovi Izvršnog odbora Tomislavu Svetini zamjerali su nekoliko stvari, uključujući gaf oko odlaska talentiranog Hasića, ali prema našim izvorima, otišao je zbog sukoba s ljudima bliskim Zdravku Mamiću

VIDEO

Tomislav Svetina više nije potpredsjednik Dinama niti član uprave, vijest je koja je odjeknula u ponedjeljak, a objavio ju je Dinamo na službenoj stranici.

'Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj redovitoj sjednici u ponedjeljak, 5. studenog 2018., jednoglasno je donio odluku kojom se gospodina Tomislava Svetinu razrješuje dužnosti potpredsjednika te člana Uprave GNK Dinamo', objavio je Dinamo.

Članovi Dinamovog Izvršnog odbora Svetini su zamjerali nekoliko stvari, prvo onaj nevjerojatan gaf oko odlaska supertalenta Ajdina Hasića (17) iz Maksimira, ali prema našim izvorima, to nije bila ključna stvar za iznenadno razrješenje s mjesta potpredsjednika kluba. Ključan je bio sukob sa Zdravkom Mamićem, nepravomoćno osuđenim bjeguncem za kriminal u Dinamu i ljudima bliskim njemu.

Netko je gadno kiksao na Hasiću, igraču na kojem bi Dinamo zaradio 10, 15 milijuna eura, i kojem su poslali dva potpisana primjerka ugovora, novi ugovor i raskid starog. Igračev otac potpisao je samo raskid ugovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hasić je postao slobodan igrač, a Dinamo je u cijeloj priči ispao naivan ostavši bez igrača na kojem je mogao jako dobro zaraditi.

Igrač koji je izigrao Dinamo na korak je do potpisa za Real?!
Igrač koji je izigrao Dinamo na korak je do potpisa za Real?!

No kako doznajemo, pravi razlog smjene je nešto sasvim drugo.

Teško da može biti slučajno da je Tomislav Svetina otišao samo nekoliko dana nakon što se pojavila vijest kako su iz Dinamovog članstva izbrisani Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović, nepravomoćno osuđeni za kriminal i izvlačenje novca iz kluba. To je objavila udruga 'Dinamo to smo mi', koja tvrdi kako je njihov član izvršio uvid u članstvo u kojem više nije bilo spomenute trojice.

Dinamo je tu vijest ekspresno demantirao.

No prema dobro obaviještenim izvorima iz Maksimira, Svetina se sukobio s ljudima u klubu bliskim Zdravku Mamiću, između njih i Svetine, odnosno Zdravka Mamića i Svetine, popucali su odnosi i ovo je rezultat toga.

Moguće je kako je i ovim potezom Zdravko Mamić htio pokazati tko je i dalje gazda.

Isto tako, doznajemo da odluka Izvršnog odluka ne znači da će Svetina automatski prestati raditi u Dinamu. Neće više biti na funkcijama na kojima je bio, ali u Maksimiru bi mogao raditi još nekoliko mjeseci, odnosno do kraja polusezone.

Odlazak Svetine iz Dinama ne znači i da odlazi iz nogometa. On bi u nogometu trebao ostati jer ima funkcije i u ZNS-u i u HNS-u.

Pokušali smo doći do komentara Tomislava Svetine, međutim, nije se javljao na telefon. Ali izvori koji dobro poznaju situaciju oko Maksimira tvrde kako daleko od toga da je Svetininom odlasku presudila situacija sa supertalentom Ajdinom Hasićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu