Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Svi bi današnji igrači Dinama imali mjesta u momčadi iz '82.'

'Svi bi današnji igrači Dinama imali mjesta u momčadi iz '82.'
1

'Kako se ne bih sjećao pobjede nad Crvenom zvezdom na današnji datum prije 37 godina?! Pa tu je krenula cijela priča oko našeg osvajanja naslova prvaka' kaže Snješko Cerin

VIDEO

Dinamo će danas odraditi još jednu povijesnu utakmicu, u uzvratnom dvoboju protiv Viktorije Plzen tražiti plasman u osminu finala Europske lige. A plavi su već igrali povijesne dvoboje na taj datum, one starije generacije navijača s osmijehom na licu pamte 21. veljače 1982. godine.

Dinamo je tada u Maksimiru svladao (3-0) Crvenu zvezdu, započeo pohod prema toliko očekivanom naslovu prvaka. Jedan od junaka te utakmice bio je Snješko Cerin koji je protiv Crvene zvezde postigao drugi gol na utakmici...

Pokretanje videa...

Dinamo 'Dan medija' 06:32

Mi smo lomili u prvih pola sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kako se ne bih sjećao toga? Ta je pobjeda bila početak Dinamovog proljeća, tu je sve krenulo u pozitivnom smjeru. Bilo je loše vrijeme, ali mi smo igrali sjajno. Nije bilo straha, bili smo uvjereni kako ćemo pobijediti. Ćiro nas je znao motivirati, ali za takve utakmice vam ni ne treba posebna motivacija - rekao je Cerin, pa dodao:

- Crvena zvezda nam je na jesen bježala pet bodova razlike, mi smo joj se nakon te utakmice približili na samo tri boda. Odradili smo odlične pripreme, baš bili nabrijani na tu utakmicu, a poslije nje nismo ni previše feštali. To je bio tek početak proljeća, znali smo da do kraja prvenstva ima još jako puno.

A kako legenda Dinama vidi današnju momčad?

- Ma Dinamo pod Bjelicom igra odlično, ima vrhunsku momčad i niže sjajne rezultate. Veliki sam optimist, vjerujem da Dinamo danas prolazi. Najviše mi se sviđa Dani Olmo. Tko bi od ovih današnjih igrača Dinama mogao igrati u našoj generaciji? Ma svi, nogomet se toliko promijenio u 37 godina, sada je sve drugačije. Svi bi oni imali mjesta u onoj našoj generaciji, budite sigurni u to - završio je Cerin.

Za Dinamo je tada nastupio i Stjepan Deverić.

- Mi smo tada igrali prepoznatljiv nogomet, imali smo svoj stil, svakoga smo visokim presingom gazili u prvih pola sata. I tu bi već prelomili utakmicu, kasnije je sve bilo puno lakše. A Crvena zvezda? Ako se dobro sjećam, i tu smo već na poluvremenu vodili 3:0, bio je pun stadion, vrhunska atmosfera, a mi sm baš bili dobri - izjavio je Deverić, pa nastavio:

- Dosta je to bilo davno, ne sjećam se najbolje svih stvari oko tog dvoboja. Ali taj naš presing je i protiv Zvezde urodio plodom, bili smo jako motivirani, ne sjećam se čime nas je Ćiro uspio baš tako 'nabrijati'. No za takve dvoboje kao igrač morate biti i sami visoko motivirani.

Može li ovaj današnji Dinamo preko Plzena?

- Viktoria Plzen je prema viđenom iz prve utakmice vrlo neugodna, ima tu tradiciju prisutnosti u Europskoj ligi i Ligi prvaka, ali ovaj Dinamo stvarno ima velike šanse za odlazak dalje. Bez obzira na onaj poraz iz prve utakmice, prema viđenom iz Plzena, Dinamo je za mene favorit i uvjeren sam kako će proći dalje - završio je Deverić.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi