Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjetske prvake u Madridu dočekalo tri milijuna ljudi

None Foto: AFP/PIXSELL 27

Svjetski prvaci vratili su se kući. Na madridskom aerodromu dočekalo ih je nekoliko tisuća navijača dok ih na ulicama Madrida čeka tri milijuna ljudi

Heroji su se vratili kući! Španjolska nogometna reprezentaija u Madrid se vratila s najznačajnijim trofejom u svijetu nogometa, onim namijenjenim za naslov svjetskog prvaka. Nakon slavlja do dugo u noć svjetski prvaci krenuli su na put za Madrid, a slavlje se nastavilo i u avionu. No tek po spuštanju na madridski aerodrom počelo je pravo slavlje. Prvi su iz aviona izašli izbornik Vicente del Bosque i kapetan Iker Casillas. Najbolji golman SP-a na vrelom madridskom suncu tada je visoko u zrak podigao pet kilograma težak trofej.
Nogometni bogovi u domovini su dočekani upravo tako, kao bogovi, vladari svijeta. A na ulicama - tri milijuna navijača. Španjolska je u transu. Svi su htjeli vidjeti Iniestu i društvo. Odmah po dolasku u Madrid, reprezentacija je krenula u Kraljevsku palaču gdje ih je primio kralj Juan Carlos.
- Pokazali ste da mi Španjolci sve možemo kad radimo zajedno. Učinili ste naciju ponosnom - rekao je kralj svjestkim prvacima.
Potom su Casillas i društvo popričali sa španjolskim premijerom Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom. Nakon toga počelo je pravo ludilo. Krenuli su na paradu madridskim ulicama gdje ih je dočekalo tri milijuna ljudi. Slavlje Španjolaca trajat će još dugo, dugo u noć...

Komentari (21)
  • Nek slave...i mi bi da možemo!

    12. 7. 2010,   16:40
  • a kako vi znate kako se docekuju bogovi?..mislim usporedba je losa.. ♥spanjolska♥

    12. 7. 2010,   16:40
  • Slika dočeka je predobra:-)

    12. 7. 2010,   16:40