Obavijesti

Sport

Komentari 28

Svjetski, a naše: HNL se prati u Ugandi, Gvatemali, Armeniji

Svjetski, a naše: HNL se prati u Ugandi, Gvatemali, Armeniji
4

GORICA I SLAVEN U novoj sezoni HNL-a vidjet ćemo igrače iz tri države koje se dosad nisu pojavljivale. Sad ih ima 68 nakon što je Gorica potpisala Armenca Davida Aršakjana

VIDEO

Bajka je gotova. Hrvatska će vječno pamtiti ruske dane, ali život ide dalje. Život, ali i - HNL. Evo, već u petak od 20 sati na Maksimiru će zaigrati Dinamo i Rudeš, predstavit će se neka nova lica. Domaća, ali i strana. Dosad je u HNL-u igrao 661 stranac iz 65 zemalja, a sad će se taj broj popeti na 68! 

Nikada dosad, a iza nas je već 27 izdanja domaćeg prvenstva, u hrvatskoj ligi nije zaigrao igrač iz Gvatemale. No sad će se i to promijeniti budući da je dres Slaven Belupa odjenuo 25-godišnji zadnji vezni Jorge Aparicio, “terijer” od 170 cm s 13 nastupa za svoju zemlju. 

- Prvi dojmovi su odlični, suigrači i treneri su zaista kvalitetni, a posebno me veseli što su ljudi otvoreni i što su me brzo prihvatili. Nadam se da će mi to uvelike olakšati prilagodbu. Prvi put ću igrati u Europi, bit će mi ovo prva sezona izvan Gvatemale, ali očekujem da će sve biti u najboljem redu i da ćemo zadovoljiti apetite naših navijača - rekao je Aparicio na startu svoje europske avanture.

Doveo je Slaven Belupo i igrača koji se zove Roei Gordana. Stiže iz Izraela, iz Bnei Yehude, i tek je drugi Izraelac koji će zaigrati u HNL-u, prvi nakon Jamala Khatiba, koji je dvaput zaigrao za Cibaliju u sezoni 2016/17.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikad u našim klubovima nije igrao ni igrač iz Ugande, ali i to će vrlo brzo postati netočan podatak. Jedno od najvećih pojačanja novog prvoligaša Gorice je 20-godišnji ofenzivni veznjak Farouk Miya, koji stiže iz azerbajdžanskog Sabaila.

- Dečko je paklen igrač, vidjet ćete. Po stilu igre malo podsjeća na Manea iz Liverpoola... I već se jako lijepo snašao, što i ne čudi posebno budući da je bio i u Belgiji, u Standardu - kažu nam iz novog prvoligaša.

Ima Gorica i prvog Armenca u HNL-u, u četvrtak je iz Erevana doletio 23-godišnji napadač David Aršakjan, grdosija od 195 cm, koji je igrao u Danskoj.

A sve to daleko je od završetka. Prijelazni rok traje sve do 31. kolovoza, čeka se 69. zemlja...

Armenski Zlatan: Litva, Amerika pa Danska i - Gorica

Prava gromada je David Aršakjan, prvi Armenac u HNL-u. Ima 195 cm, odlično igra glavom, a osim konstitucijom, čak i u licu malo sliči na Zlatana. Igrao je za Chicago Fire, a u Litvi je dao 34 gola u 52 utakmice.

VIDI OVO: 10 fora stvari o Vrsaljku koje moraš znati!

Nigerijski 'cener' u HNL-u: Duplo ih je više nego dosad

Pet Nigerijaca dosad je nastupilo u HNL-u, a u rosterima za sljedeću sezonu ima ih čak deset. Rijeka ih ima četvoricu, trojica su u zaprešićkom Interu, a po jednog Nigerijca imaju Osijek, Gorica i Rudeš.

NK Osijek - CS Petrocub

Nitko kao BiH: Do sada čak 214 igrača, i sad su najbrojniji...

Velik broj stranaca koji su dolazili iz BiH zapravo su igrači koji imaju i hrvatsku putovicu, no puno je tu prošlo i reprezentativaca BiH... I trenutačno su, naravno, najbrojniji među strancima, ima ih 17 u deset klubova.

Svjetski rekorder po nastupima za U-21 reprezentaciju

Farouk Miya s 18 godina je došao iz rodne Ugande u Standard iz Liega. Odradio je posudbe u Belgiji i Azerbajdžanu pa došao u Goricu. Čovjek ima čak 52 nastupa za U-21 momčad Ugande, što je svjetski rekord!

Slaven drugi klub u karijeri, a prvi put u inozemstvu

Najvećim nogometašem u povijesti Gvatemale smatra se stanoviti Carlos Ruiz, koji je igrao u MLS-u, kratko i u grčkom Arisu. Veznjak Slavena Jorge Aparicio pokušat će pokazati da može i bolje od toga...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu