Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjetski kup na Sljemenu - Vrućine nam ne mogu ništa

None Foto: Jurica Galoić

Topovi na Sljemenu već rade, a snijeg koji postoji na Crvenom spustu jako je nabijen i vrlo se teško otapa. Ne može nas ništa ugroziti, rekao je Fleiss

Ma kakva ugroženost?! Ne postoji nikakva opasnost od otkazivanja Svjetskoga kupa na Sljemenu, prve su riječi Rene Fleissa, oca naše reprezentativke Nike i stručnjaka za pripremu staza. Najbolje skijašice i skijaši niz Crveni spust će se spustiti 15. i 17. veljače, a prema prognozama, na Sljemenu će se živa popeti i do osam stupnjeva.
- Topovi na Sljemenu već rade, a snijeg koji postoji na Crvenom spustu jako je nabijen i vrlo se teško otapa. Ne može nas ništa ugroziti, pa ni najavljene temeprature. Štoviše, može još pogodovati jer će se na pet, šest stupnjeva ovlažiti, potisnuti. Ma nema nikakve brige, snijeg je prekvalitetan i ne mogu ga ugroziti vioke temperature. Vrućine nam ne mogu ništa - nastavio je u optimističnom tonu Fleiss. Inače, umjetni snijeg je čak devet puta otporniji na toplinu od prirodnog, a minimalna debljina snijega na Crvenom spustu je 20 centimetara.

MINIMALNO 20 CENTIMETARA
Na Crvenom spustu minimalna debljina snijega je 20, maksimalna 50 centimetara.

UMJETNI OTPORNIJI
Devet puta je umjetni snijeg na Sljemenu otporniji na toplinu od prirodnog.

MIJEŠANO JOŠ JAČE
Kombinacija umjetnog i prirodnog snijega čak je 17 puta otpornija od prirodnog.

NAGRADE 165.000 EURA
Nagradni fond najveći je u Svjetskom skijaškom kupu, a iznosi 165.000 eura.

Komentiraj, znaš da želiš!