Obavijesti

Sport

Komentari 0

Svjetski kup u Dohi: Tin Srbić u finalu, Đerek 16. na parteru

Svjetski kup u Dohi: Tin Srbić u finalu, Đerek 16. na parteru
1

Naravno, može to još i bolje, bilo je nekoliko sitnih greškica, ali sve u svemu, ja sam s ovime zadovoljan, rekao je Tin Srbić, nakon što je izborio finale turnira u Dohi. Ana Đerek na parteru je bila 16.

VIDEO

Aktualni svjetski gimnastički prvak na preči, Tin Srbić izborio je finale jakog turnira Svjetskog kupa u Dohi. U svom prvom nastupu nakon više od pet mjeseci, Tin je dobio ocjenu 14,333 što mu je donijelo četvrto mjesto u kvalifikacijama i plasman u subotnji finale.

Bolji od njega u kvalifikacijama bili su samo Kinezi Ruoteng Xiao (14,833) i Shudi Deng (14,500) te Francuz Edgar Boulet (14,533). No, Tinu se nije ispunila velika želja da se u finalu bori s jednim od najboljih gimnastičara svih vremena, Koheijem Uchimurom. Japanac nije briljirao ni drugog dana u Dohi, kvalifikacije preče završio je na 10. mjestu i druga je rezerva za finale. 

- Nisam se natjecao jako dugo, više od pet mjeseci i moram priznati da mi nije bilo baš svejedno. Imao sam tremu, nisam bio skroz opušten kao što inače budem na Svjetskim kupovima. Ali, prošao sam solidno kroz vježbu, nije to bio najjači start koji radim, ali je dosta teška vježba. Mislim da sam odradio korektno, ocjena je bila dobra i zadovoljan sam. Naravno, može to još i bolje, bilo je nekoliko sitnih greškica, ali sve u svemu, ja sam s ovime zadovoljan. A za finale… Vidjet ćemo, možda ću raditi vježbu iz finala Svjetskog prvenstva u Montrealu sa startom od 6,4 ili ovu istu iz današnjih kvalifikacija sa 6,1. Kad bolje vidim tko mi je konkurencija u finalu, onda ću odlučiti s trenerom Lucijanom Krceom kakva je taktika. Kako god, jako sam zadovoljan s ovime, imao sam dosta problema nakon SP-a, zato sam sretan da sam i takav uspio ovdje korektno odraditi vježbu - komentirao je nakon kvalifikacija svjetski prvak Tin Srbić.

Ana Đerek 16.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi hrvatski predstavnik na preči, brončani prošlog vikenda na Svjetskom kupu u Bakuu, Tinov klupski kolega Anton Kovačević, završio je kao 12. sa 13,000 bodova među 34 prečaša.

Ana Đerek koja je prije četiri dana u Bakuu osvojila zlato na parteru, danas je na istoj spravi sa 12,433 boda bila 16. među 37 djevojaka. 

U konkurenciji 39 gimnastičarki na gredi, Đerek je završila 27. (11,400), a debitantica Petra Furač 33. (10,366).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''